Για τη στέγαση κάποιας υγειονομικής δομής, και όχι διοικητικών υπηρεσιών, θα αξιοποιηθεί τελικά το κτιριακό συγκρότημα, το οποίο μέχρι τον Απρίλιο του 2017 στέγαζε το Νοσημάτων Θώρακος.
Ανάμεσα στις δομές που είναι υποψήφιες, είναι η ανάπτυξη ενός ψυχιατρικού κέντρου ή κέντρου Αποκατάστασης για ρευματοπαθείς ή πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ή κέντρου Φιλοξενίας Ασθενών Τελικού Σταδίου.
Οποια από τις παραπάνω δομές τελικά αποφασιστεί για να στεγαστεί στους χώρους αυτούς θα είναι σημαντική, καθώς υπάρχει ανάγκη και οι σύλλογοι των πασχόντων το έχουν θέσει κατά καιρούς. Αλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος, όπως μας ανέφερε ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτριος Κωστακιώτης, που εγκαταλείφθηκε ο αρχικός σχεδιασμός, ο οποίος προέβλεπε την εγκατάσταση των υπηρεσιών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
«Μας έχουν κατατεθεί διάφορα αιτήματα και απομένει να πάρουμε την καταλληλότερη απόφαση. Το σίγουρο είναι ότι στον χώρο αυτό θα στεγαστεί κάποια υγειονομική δομή που έχει ανάγκη η περιοχή μας» μας είπε ο κ. Κωστακιώτης.
Αλλωστε, η θέση του κτιριακού συγκροτήματος, καθώς βρίσκεται σ' ένα από τα πιο ωραία σημεία της Πάτρας, αλλά και η εσωτερική του διαρρύθμιση επιτρέπουν τη στέγαση μιας ίσως και δύο υγειονομικών δομών.
Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα είχαν γίνει σκέψεις στο κτίριο αυτό να δημιουργηθεί ένα κέντρο Φιλοξενία Ασθενών τελικού σταδίου και μονάδα παρηγορητικής φροντίδας. Κάτι αντίστοιχο στερείται η ευρύτερη περιοχή και το παράδειγμα των αντίστοιχων κέντρων που εδρεύουν στην Αθήνα έχουν δείξει ότι λειτουργούν ανακουφιστικά για την συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών καθώς και τις οικογένειές τους.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί άμεσα καθώς όσο περνάει ο καιρός τόσο τα σημάδια της εγκατάλειψης γίνονται εμφανή.
Υπενθυμίζουμε δε ότι το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα είχε ανακαινιστεί πλήρως το 2009, επί διοικήσεως Ρένας Ντάσκαρη. Το σύνολο των εργασιών είχε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ και είχαν ανακατασκευαστεί όχι μόνον οι εσωτερικοί του χώροι αλλά και οι εξωτερικοί.
Μάλιστα την περίοδο εκείνη είχαν εκτελεστεί μία σειρά από έργα υποδομής. Εγιναν μελέτες στήριξης του εδάφους, ώστε να μην κινδυνεύουν τα κτίρια από τυχόν κατολισθήσεις. Επίσης, έγιναν μία σειρά από εργασίες στήριξης των θεμελίων του και νομιμοποιήθηκαν όλα τα κτίσματά του.
Ολα αυτά σημαίνουν ότι θα χρειαστούν ελάχιστες παρεμβάσεις, ώστε να φιλοξενηθεί στον χώρο η όποια υγειονομική δομή τελικά αποφασιστεί.
Της Μαρίνας Ριζογιάννη Eφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου