Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Η συνάντηση υγειονομικών με 6η Υ.Πε.

      Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Νέο-εκλεγμένου Δ.Σ του Σωματείου μας, αμέσως μετά την Συγκρότησή του σε Σώμα, ήταν η Συνάντησή του με την Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και της 6ης Υ.Πε.
       Έτσι λοιπόν μετά την συνάντησή μας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, επιδιώξαμε την συνάντησή μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, βάσει σχετικής επιστολής μας που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (http://somippok.blogspot.com/2018/07/6.html).
       Σ΄ αυτήν λοιπόν την συνάντηση, που ήταν κυρίως εθιμοτυπικού χαρακτήρα, τέθηκαν από το Σωματείο στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε οι άξονες και οι προτεραιότητές μας για την διετή θητεία μας, το πλαίσιο και οι κανόνες της συνεργασίας μας και βεβαίως οι επιδιώξεις και οι στόχοι μας που δεν είναι άλλοι από την αντιμετώπιση - την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό.
     Πάνω σ΄ αυτήν την βάση, κατατέθηκε εκ μέρους μας στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε πολυσέλιδο και εφ όλης της ύλης, σχετικό με τις δικαιοδοσίες τους Υπόμνημα, ένα υπόμνημα που συνημμένα σας κοινοποιούμε και που μπορείτε να το διαβάσετε και στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://files.acrobat.com/a/preview/ec227e3f-d8a7-439f-85c6-da0cef16a53b).
       Να επισημάνουμε ότι στην προαναφερόμενη δίωρη συνάντηση μας, έγινε διαλογική συζήτηση:
ü Στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ μας ζητήματα, τόσο για την μελέτη της νέας πτέρυγας, που 5 μήνες μετά την υπόσχεση του υπουργού στην σχετική διεκδίκησή μας, όχι μόνον δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες αλλά δεν είδαμε να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο για το τι ακριβώς θα κατασκευασθεί, όσο και για την τύχη και την προοπτική του κτιρίου του ΝΝΘώρακος, αλλά και της Σχολής και βεβαίως του περιουσιακού μας στοιχείου στην ΖΑΣΤΟΒΑ και όχι μόνον.
ü Στην εφαρμογή του ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, που επί τρείς ολόκληρους μήνες είναι στα αζήτητα, με σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία μας, δεδομένου ότι δεν λειτουργεί το Δ.Σ του Νοσοκομείου, το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες σχετικές διαπιστωτικές πράξεις, ούτε οι επανατοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης και βεβαίως με ένα τεράστιο αλαλούμ σε ότι αφορά τις Υποδιοικήτριες.
ü Στην απόκτηση του ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ και λοιπού εξοπλισμού.
ü Στην δυνατότητα που έχουμε για την ανάπτυξη, των αναγκαίων και απαραίτητων επιπλέον κλινών στην ΜΕΘ.
ü Στην ανάπτυξη της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
ü Ειδική αναφορά στα ζητήματα της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ μας, τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών, την μετατροπή σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ των συμβάσεων των Εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και βεβαίως το σταμάτημα της προκλητικής εκ μέρους τους παρεμπόδισης των αιτούμενων μετατάξεων-αποσπάσεων προς το Νοσοκομείο μας.
ü Ειδική αναφορά στην ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, όπου ζητήσαμε ΑΥΞΗΣΗ του καθηλωμένου, κυρίως λόγω της σεισμόπληκτης λειτουργίας μας, προϋπολογισμού μας, τώρα που επανήλθαμε, τουλάχιστον κατά 40%.
ü Στην προοπτική λειτουργίας της επεμβατικής Ακτινολογίας και Κ/Δ, όπου έχουμε την σχετική υποδομή και δυνατότητα, καθώς επίσης στην λειτουργία του Γαστρεντερολογικού, του Αιματολογικού και βεβαίως του Κυτταρολογικού όπου ζητήσαμε την ενίσχυσή μας ΑΜΕΣΑ με έναν γιατρό.
ü Την σχετική και απαραίτητη παρέμβασή του στα Νοσοκομεία της περιοχής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων του Νοσοκομείου μας, καθώς επίσης και για την λειτουργία της ΔΙΕΚ.
ü Και βεβαίως τα ζητήματα των Κέντρων Υγείας, που έχουν εγκαταλειφθεί, ζητώντας ΑΜΕΣΑ την κτιριακή τους συντήρηση και ανακαίνιση, την στελέχωσή τους, την έγκαιρη πληρωμή των Αργιών και Νυκτερινών των εκεί Συναδέλφων και βεβαίως τα νέα αντικείμενα που ανατίθενται στους Διοικητικούς Υπαλλήλους χωρίς τις σχετικές γνώσεις, δυνάμεις και δυνατότητες. 
Αναδημοσίευση από pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: