Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ψηφίστηκε η διάταξη για τη μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας στις μετατάξεις σε ανώτερη κατηγορία – Το τελικό κείμενο

        Επιλύθηκε το ζήτημα της μισθολογικής κατάταξης υπαλλήλων που μετατάσσονται σε ανώτερη εκπαιδευτική κατηγορία, με την ψήφιση της διάταξης που ΠΡΩΤΟΣ σας είχε παρουσιάσει ο AIRETOS ήδη την 21η Σεπτεμβρίου.    
     Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για πρόβλημα που απασχολεί στην πράξη πάρα πολλούς υπαλλήλους και Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένης σύγχυσης και αναστάτωσης που έχει προκληθεί από κρίσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως προς το χρόνο προϋπηρεσίας που μπορεί να προσμετράται για τη μισθολογική τακτοποίηση.  
      Το θέμα είχαν θέσει με παρεμβάσεις τους προς την Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, η ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
     Η νέα διάταξη ψηφίστηκε ως άρθρο 44 σε νόμο του Υπουργείου Οικονομικών και επίκειται εντός της εβδομάδος η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
     Με αυτήν προστέθηκε παράγραφος στο μισθολογικό νόμο του 2015 (στο αρ.25 του ν.4354/2015) και ρυθμίστηκε πλέον ότι για την κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια εκείνων των υπαλλήλων που μετατάσσονται από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία εκπαίδευσης,  λαμβάνεται υπόψη ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ που είχε διανυθεί και λαμβανόταν υπόψη για την κατάταξη και εξέλιξη στα κλιμάκια της κατώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας.    
      Παρά το ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του AIRETOS, υπήρξαν συζητήσεις η ρύθμιση – προσθήκη στο ν.4354/2015 να ελάμβανε αναδρομική ισχύ, για να κάλυπτε μισθολογικά ρητώς και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη ισχύος του ν.4354/2015 και έπειτα, η εν λόγω επιλογή δεν επικράτησε. Στο τελικό περιεχόμενο του άρθρου δεν υπάρχει πρόβλεψη αναδρομικότητας.
      Παράλειψη που πρακτικά σημαίνει ότι τίθεται ζήτημα για το μεσοδιάστημα, για εκείνους τους υπαλλήλους που μετατάχθηκαν μετά το ν.4354/2015 και για τους οποίους έχουν εκδοθεί οι αντίθετες Πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
      Σημειώνεται ότι, από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κ.Κ.Ε. και οι ΑΝΕΛ. 
      Το άρθρο καταψήφισαν το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ  η Ν.Δ. ψήφισε παρών
      Ο AIRETOS σας παρουσιάζει κατωτέρω το απόσπασμα από τα Επίσημα Πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής, με το ψηφισθέν περιεχόμενο του άρθρου:
Aναδημοσίευση από airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: