Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Μικρό... καλάθι κρατούν οι εργαζόμενοι στον "Αγ. Ανδρέα" παρά τις δεσμεύσεις Ξανθού

    Μικρό... καλάθι κρατούν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν δια στόματος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για όλα τα ζητήματα αιχμής του «Αγ. Ανδρέα».
      Η συνάντηση έγινε, προχθές το μεσημέρι, στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, μετά από την αποδοχή του αιτήματος του Α. Ξανθού για συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΓΝ «Αγ. Ανδρέα», οι οποίοι θέλησαν να του θέσουν τα αιτήματά τους. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που ακυρώθηκε η προγραμματισμένη κινητοποίηση από τους εργαζόμενους.
      Στον απόηχο της συνάντησης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» Κώστας Πετρόπουλος σχολίασε ερωτηθείς από την «Π.Γ.» τα εξής: «Είχαμε έναν διάλογο με τον Υπουργό σε πολιτισμένο επίπεδο. Μας διαβεβαίωσε ότι έστω και με καθυστέρηση θα λυθεί το θέμα του Οργανισμού και της επαναλειτουργίας του Δ.Σ. του Σωματείου. Ακουσε όλα τα αιτήματά μας και μας είπε σε όλα «ναι». Εμείς, κρατάμε μικρό καλάθι γιατί δύσκολα υλοποιούνται οι δεσμεύσεις. Το πρώτο κρας τεστ θα είναι την επομενη εβδομάδα όπου θα δούμε εάν θα λειτουργήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και το αμέσως επόμενο, μέσα στον Οκτώβρη όπου αναμένουμε να διορθωθεί το «φραστικό λάθος» στον νέο Οργανισμό», μας είπε χαρακτηριστικά.
     Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Γ.Γ του Γιώργου Γιαννόπουλου, της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή του Νοσοκομείου ο Κώστας Πετρόπουλος έθεσε τα παρακάτω αιτήματα:
1). «Η εκκρεμότητα στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, η 6αμηνη καθυστέρηση στη διόρθωση του ¨φραστικού λάθους, που έχει ως συνέπεια, πέρα από την μη ενοποίηση του Ν.Ν.Θώρακος στο Νοσοκομείο την μη λειτουργία του Δ.Σ. και με τεράστιες λειτουργικές δυσλειτουργίας. «Ο Υπουργός «δικαιολογήθηκε» ότι όλο αυτό το διάστημα δεν πρόλαβαν να κάνουν την σχετική διόρθωση, κάτι που δεσμεύτηκε να γίνει μέσα στον Οκτώβρη.  Ωστόσο ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου που ήταν ήταν παρών ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, εξέλιξη θετική, που «δυστυχώς φανέρωσε τον χαώδη τρόπο της λειτουργίας τους στο Υπουργείο και το μεγάλο έλλειμμα επικοινωνίας, επαφής και συνεργασίας αυτού με τις Υ.Πε και τις Δκσεις».
2) Λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, η επικινδυνότητα της λειτουργίας της Πνευμονολογικής κλινικής στον 6ο όροφο, η οποία παρά τις παρεμβάσεις συνεχίζει να δέχεται φυματικά περιστατικά, περιστατικά που θέλουν θαλάμους αποσυμπίεσες, όπως παραδέχθηκε και ο Υπουργός, παραλείψεις στον νέο οργανισμό και αναφορά για τους δύο Υποδιοικήτριες, με τη δέσμευση ότι αυτά θα λήξουν μέσα στον Οκτώβρη.
ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ
      Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην περαιτέρω κτιριακή επέκταση του Γ.Γ Πατρών, που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν για να στεγαστούν οι 150 και πλέον άστεγες κλίνες και υπηρεσίες, όπως το φαρμακείο κλπ. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ο υπουργός να το δει άμεσα και να προχωρήσει η μελέτη. Εκτός από την κτιριακή επέκταση ζήτησε την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών στο Νοσοκομείο για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας, οι υπέρογκες δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς επίσης και την χρηματοδότηση μας για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής δικού μας οξυγόνου.
     Ζητήθηκε επίσης η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 40% και η απόδοση όλων των δαπανών που έγιναν για τις ανάγκες μεταστέγασης, την διαμόρφωση των χώρων κλπ., θεσμικά αιτήματα (ένταξη σε ΒΑΕ, μη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας), χορήγηση της αύξησης, του επιδόματος ευθύνης, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για γενναίες προσλήψεις Προσωπικού, σε όλες τις ειδικότητες και  την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε αορίστου χρόνου, όπως στην περίπτωση των Εργαζομένων του βοήθεια στο Σπίτι, δεδομένου ότι όλοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
  Ο Υπουργός γνωστοποίησε στους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις τους θα παραταθούν μέχρι την συμπλήρωση 24αμήνου και μετά απ΄ αυτό θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις τους, βάσει της διαδικασίας που προσδιορίζεται από τον σχετικό πλαίσιο διαγωνισμού που ήδη υπάρχει και και κάποιοι είχαν προσληφθεί και ότι θα έχουν το δικαίωμα παράλληλα να εγγραφούν και στην πίνακα του επικουρικού προσωπικού για όλες τις θέσεις που θα βγεί μέσα στον Νοέμβρη.
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: