Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΠΟΕΔΗΝ για την εισαγωγή ΦΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ στην ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.

            Αμέσως μετά την μεταστέγαση του ΝΝΘώρακος, στις κεντρικές κτιριακές υποδομές του Αγ. Ανδρέα, που έγινε βεβιασμένα και μάλιστα χωρίς κανένα  σοβαρό σχεδιασμό στον 6ο όροφο του 7ροφου κτιρίου, σε χώρο που δεν ενδείκνυται, είχαμε επισημάνει όλα αυτά τα προβλήματα, τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούσε αυτή η λαθεμένη κίνηση.
       Είχαμε επισημάνει από την αρχή, το γεγονός ότι η Διοίκηση δεν είχε λάβει καν όψιν της τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες του ΝΝΘωρακος, το λειτουργικό του αντικείμενο κλπ άλλα ζητήματα, όπως το μέγα θέμα με την περίθαλψη φυματικών περιστατικών. Των περιστατικών που Νοσηλεύονται ως απλά και συνήθη περιστατικά σε χώρους που δεν ενδείκνυται, σε θαλάμους που έχουν κοινό κλιματισμό με όλο το υπόλοιπο 7όροφο κτίριο, όπου νοσηλεύονται παθολογικά, Κ/Δ χειρουργικά περιστατικά, Νεογνά και τοκετοί.
         Η Διοίκηση μετά τις παρεμβάσεις μας, έδειξε να την απασχολεί το πρόβλημα, αλλά με ημίμετρα και παρεμβάσεις αναποτελεσματικές και δυστυχώς με μη ενδεδειγμένα μέτρα, όπως οι λάμπες  υπεριώδους ακτινοβολίας, που δεν ενδείκνυται για κλιματιζόμενους χώρους, όπως αναφέρει και ο κατασκευαστής τους, βάσει των συννημένων.
     Δεν υπήρξε δυστυχώς από την Διοίκηση ποτέ και καμιά κίνηση για θαλάμους αποσυμπίεσης, την μόνη και ενδεδειγμένη λύση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ενώπιον της Διοίκησης στην πρόσφατη συνάντησή μας μαζί του.
      Παρά λοιπόν τα προαναφερόμενα και τις πάμπολλες παρεμβάσεις μας, όχι μόνον δεν έγινε τίποτε απεναντίας, χωρίς μέτρα και με έντονους και προκλητικότατους ρυθμούς συνεχίζουν να νοσηλεύουν φυματικά περιστατικά και μάλιστα αρκετά.
      Απέναντι σ' αυτήν την εξέλιξη και προτού φθάσουμε στις εισαγγελικές αρχές, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την ανάδειξη, και προώθηση του εν λόγω προβλήματος που εγκυμονεί κινδύνους, όσο αυτό υφίσταται.
                                                         ..................................................
       Διαβάστε την  σχετική επιστολή-παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:     https://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/download/4198_62da8144f4f24ee8b2feb4631bec2268

Δεν υπάρχουν σχόλια: