Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Επίσκεψη Φωτήλα στον «Αγ. Ανδρέα»


      Το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» επισκέφθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Ιάσονας Φωτήλας όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου καθώς και με το Σωματείο Εργαζομένων «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ». Αιτία των παραπάνω συναντήσεων αποτέλεσαν τα πρόσφατα ανησυχητικά δημοσιεύματα αναφορικά με τη διαχείριση και φιλοξενία των φυματικών περιστατικών στο νοσοκομείο, όπου υπήρξαν δύο εντελώς διαφορετικές τοποθετήσεις. 

      Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών καθώς και για τις ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Στις συζητήσεις κυριάρχησε η χωρίς σχεδιασμό συγχώνευση του Γ.Ν. Αγ. Ανδρέας και του Ν.Ν. Θώρακος που φανερώνει την προχειρότητα με την οποία το Υπ. Υγείας αντιμετωπίζει την υγεία στην Αχαΐα. Η μη εφαρμογή του νέου οργανογράμματος του Γ.Ν. «Αγ. Ανδρέας» αποτελεί τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία και οργάνωση του νοσοκομείου δεδομένου ότι η επίλυση σημαντικών προβλημάτων αναβάλλεται επ' αόριστον. Αναφορά έγινε και στην πρώην διοικήτρια του ΝΝ Θώρακος που διατηρεί τη θέση της ενώ αυτή δεν υφίσταται. Ακόμη, επισημάνθηκε ότι το νέο επταώροφο κτίριο αδυνατεί να στεγάσει εύρυθμα όλες τις κλινικές. Τέλος, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να γίνει ο εκσυγχρονισμός της ΠΦΥ.

     Μετά τη γόνιμη συζήτηση, ο βουλευτής, ευχαρίστησε το Διοικητή και το Σωματείο Εργαζομένων «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, τονίζοντας ότι για θέματα που απασχολούν την υγεία και τον εκσυγχρονισμό αυτής θα βρίσκεται στο πλευρό τους.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: