Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Προσωρινή "ένεση" στο νοσοκομείο "Αγ.Ανδρέας" - Για τις ανάγκες προμήθειας υλικών

          Με μία έκτακτη επιχορήγηση από την Υγειονομική Περιφέρεια επιχειρείται να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες προμήθειας υλικών στον «Αγιο Ανδρέα». Ωστόσο μόνιμη λύση θα δοθεί από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών θα εγκρίνει την επιχορήγηση του νοσοκομείου η οποία θα έπρεπε να έχει υπογραφεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
       «Προς το παρόν θα καλύψουμε τις ανάγκες με τα χρήματα της Υγειονομικής Περιφέρειας και περιμένουμε το κονδύλι από το υπουργείο για να καλυφτούμε μέχρι τέλος του χρόνου» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης.
       Υπενθυμίζουμε ότι τι προηγούμενες ημέρες, όπως ανέδειξε το Σωματείο Εργαζομένων, υπήρξαν αναβολές χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών. Προφανώς η δημοσιοποίηση του θέματος και η γενική διαμαρτυρία που επικράτησε οδήγησε την Υγειονομική Περιφέρεια στην αναζήτηση χρημάτων για την προσωρινή κάλυψη του προβλήματος.
      Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ξεκινούν από αύριο καθημερινά τρίωρες στάσεις εργασίας και 09:00-12:00. «Γιατί αυτήν την περίοδο της πλήρους επαναλειτουργίας του νοσοκομείου και της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε έχουμε την ατυχία να είμαστε στον αυτόματο πιλότο.
     Λειτουργούμε χωρίς ΔΣ, χωρίς υπηρεσιακό συμβούλιο, χωρίς οργανισμό, χωρίς πιστώσεις, με ελλείψεις σε προσωπικό - ιατρούς, υλικά και όχι μόνον». Οι ίδιοι καταγγέλλουν τον διοικητή του νοσοκομείου για μη ανταπόκριση στο αίτημά τους
για συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητήσουν τα ανοιχτά μέτωπα του νοσοκομείου.
      Το Σωματείο Εργαζομένων ξεκινάει τις κινητοποιήσεις αύριο με παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ταχύρυθμου.
Aναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: