Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Από την πρόσφατη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ.

         Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι κατά την κινητοποίηση των Τραυματιοφορέων, την  17η/10/18 και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό κ. Ξανθο, αντιπροσωπείας του προεδρείου του Συλλόγου, του Προέδρου τ της ΠΟΕΔΗΝ Κ .Γιαννακου και συνάδελφους του ΟΑΕΔ και  επικουρικών διαφόρων νοσοκομείων. 
        Η απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν για την έλλειψη προσωπικού, ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως θα ανανεωθεί η σύμβασή των επικουρικών έως 31/5/2019 κ έως το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί η μοριοδότηση τους για το διαγωνισμό των χιλίων διακοσίων του ΑΣΕΠ που θα απορροφηθούν όλοι.
        Όσο για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ πιθανότατα θα ανανεωθεί η σύμβασή τους για ένα ακόμα χρόνο. 
      Για τα αλλότρια καθήκοντα μας διαβεβαίωσε ότι θα αποστείλει έγγραφο στις διοικήσεις των νοσοκομείων για την απαλλαγή τους. 
      Για το ανθυγιεινό επίδομα είπε ότι δεν πρόκειται να κοπεί. Για την αναβάθμιση στη ΔΕ κατηγορία,  προς το παρόν είπε ότι δεν είναι εφικτή, ότι θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν σχολή ΙΕΚ μεταφορέων ασθενών με επαγγελματική πιστοποίηση. Όσο για τους συναδέλφους που έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες ρουσφετολογικα κομματικά χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. 
      Για τον υλικοτεχνικο εξοπλισμό καρότσια μεταφοράς και φορεια αυξομειουμενου ύψους θα δοθεί εντολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων να ανανεωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: