Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του Δ.Σ του Σωματείου μας στην σημερινή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για τα ΒΑΕ.

Αριθμ. Πρωτ:……208.                                      ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πάτρα…….....30.6.20.                                       ΚΟΙΝ: Όλα τα Μέλη του Σωματείου μας.  
       Στα πλαίσια της σημερινής  4ωρης ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ στις ώρες 08:00-12:00, αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Σωματείου μας, θα παραβρεθεί στην σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που προγραμματίζει η ΠΟΕΔΗΝ στις 08:30 πμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας με τους υπόλοιπους Συναδέλφους:      
   Ø την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η αναγκαιότητα ένταξης των μαχητών της υγείας – Πρόνοιας είναι  αυτονόητη ειδικά τώρα με την πανδημία.
 Ø    την επέκταση και διπλασιασμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής
            Εργασίας που παρατείνεται ως έχει με Νομοθετική Ρύθμιση έως τέλος   
            Οκτώβρη.
                  Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε πια για την αναγκαιότητα ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ΠΟΕΔΗΝ, ειδικά τώρα μετά την πανδημία και τα χειροκροτήματα.
       Πέραν του κορωνοϊού οι Υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κλπ). Έχουν τρυπηθεί με βελόνες στη διάρκεια της νοσηλείας. Αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών.
Αρκετοί συνάδελφοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα κλπ).
       Το νοσηλευτικό προσωπικό πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας πάσχει από μυοσκελετικά προβλήματα.
       Το 10% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα είναι υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι.
       Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες.
      Όλοι πλέον έχουμε ασφαλιστικό φορέα τον ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.   
       Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι.
Ο Υπουργός Εργασίας είχε πει ότι περιμένει το πόρισμα της επιτροπής για να αποφασίσει την ένταξή μας. 
       Η Επιτροπή που έχει ως έργο την αναμόρφωση χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και όχι την ένταξή μας στα ΒΑΕ, έχει πάρει παράταση έως τέλος Οκτωβρίου 2020.
         Τώρα λοιπόν που τα χειροκροτήματα τελείωσαν και ήλθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, εμείς συνεχίζουμε να κινητοποιούμαστε για το αυτονόητο, Διεκδικώντας:
1.     Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
3.  Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
4.    Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
5.  Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
6.  Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.
     Τα χειροκροτήματα τέλος.    Ώρα για υλοποίηση των δεσμεύσεων.
                                     Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: