Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Γ.Καρβέλης: Παρέμβαση για αβλεψίες στο επίδομα «Νιάρχος»

Γ.Καρβέλης: Παρέμβαση για αβλεψίες στο επίδομα «Νιάρχος»       Την παρέμβαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, προκάλεσαν οι αβλεψίες σχετικά με την ένταξη του προσωπικού του ΠΓΝΠ στο επίδομα που χορηγεί το ίδρυμα Νιάρχος ως ανταμοιβή σε όσους ενεπλάκησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
       Οπως έχει γράψει ήδη η «Π», στις καταστάσεις των δικαιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εντοπίστηκαν να αναγράφονται άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με την επιχείρηση της πανδημίας.   Καταγγελίες δε εργαζομένων ανέφεραν ότι είχαν συμπεριληφθεί στην κατάσταση ακόμα και άτομα που είχαν πάρει άδεια ειδικού σκοπού και επομένως ήταν απόντα από το νοσοκομείο. Αντίθετα εξαιρέθηκε προσωπικό που ήταν στην πρώτη γραμμή.
     Αυτό αποτυπώνεται και στην εξώδικη διαμαρτυρία που έστειλαν στη διοίκηση του Nοσοκομείου 11 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που εξαιρέθηκαν από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Από αυτά τα έξι άτομα εργάζονταν στην ανάνηψη του νοσοκομείου και τα άλλα πέντε πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Και τα δύο τμήματα εντάσσονται στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου και ιδιαίτερα την κρίσιμη πανδημική περίοδο.
       Χθες οι θιγόμενοι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με τον κ. Καρβέλη ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός τους και παρ' ότι το θέμα αυτό δεν είναι στην αρμοδιότητά του, παρενέβη ώστε να τους αποδοθεί αυτό που δικαιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: