Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

«Ζοφερή» η κατάσταση για το ασφαλιστικό στην Ελλάδα(ΠΙΝΑΚΕΣ)

         Γιγαντώνεται το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Όλο και πιο γηρασμένος ο πληθυσμός της χώρας. Οι εργαζόμενοι τείνουν να γίνουν λιγότεροι από τους συνταξιούχους!
    Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει σε έκθεσή της η Κομισιόν το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση τις συνέπειες, που θα έχει κάτι τέτοιο στο ασφαλιστικό.
     Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας, το 2070 για κάθε ηλικιωμένο άνω των 65 ετών θα αντιστοιχούν κάτι λιγότεροι από δύο εργαζόμενοι. Μία από τις διαπιστώσεις που υπάρχουν είναι ότι οι γεννήσεις περιορίζονται δραστικά, οι νέοι μειώνονται και η Ελλάδα γερνά επικίνδυνα, με αποτέλεσμα και το ασφαλιστικό σύστημα να βρίσκεται ξανά στον αέρα.
     Στην έκθεση της Κομισιόν περιγράφονται οι δημογραφικές αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έχει πληθυσμό που δεν ξεπερνά το 2,4% της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που σημαίνει 10,7 εκατομμύρια άτομα, με το ποσοστό γονιμότητας να παραμένει κάτω από το 1,5. Κοινό συμπέρασμα είναι ότι οι θάνατοι στο άμεσο μέλλον θα είναι υπερδιπλάσιοι των γεννήσεων.
…………………………………………...…………………………………………………………….
…...Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ με τούς σχετικούς πίνακες κλπ στοιχεία, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://patrastimes.gr/ελλάδα/ζοφερή-η-κατάσταση-για-το-ασφαλιστικ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: