Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις – Τι περιλαμβάνει

        Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».
     Με το νομοσχέδιο ορίζεται ο σκοπός των προτεινόμενων ρυθμίσεων (διασφάλιση της άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι δημοσίως σε υπαίθριο χώρο χωρίς σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής ορισμένης περιοχής) και δίδονται οι έννοιες των σχετικών όρων.
      Επίσης, θεσπίζεται η υποχρέωση του οργανωτή να γνωστοποιεί στην κατά τόπον αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή, την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό ή ορισμένες κατηγορίες προσώπων ή αριθμό συγκεκριμένων ατόμων σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, εξαιρουμένων του εορτασμού της Πρωτομαγιάς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.
      Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
                                         Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου
                              ........................................................................
Παρακάτω διαβάζετε την σχετική ανακοίνωση - καταγγελία από το Σωματείο μας.

       ¨Η κυβέρνηση της Ν.Δ με το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ", νομοσχέδιο που επίκειται να καταθέσει μέσα στο καλοκαίρι, για προφανείς όπως αντιλαμβάνεστε λόγους, θέλει και επιδιώκει να βάλει στην γωνία - στον γύψο τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των Εργαζομένων, το δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ και των ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο.
      Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν θέλει να υπάρχει καμία διαφορετική φωνή και αντίδραση, όπως αυτό φαίνεται και στην καθημερινή συνδικαλιστική μας  λειτουργία και δράση,  φέρνει αυτό το νομοσχέδιο γιατί θέλει να βάλει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των Εργαζομένων.
     Το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική απόφαση του, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  αυτές τις ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να καταργήσει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των Εργαζόμενων συνταγματικά κατοχυρωμένα.
       ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση για αυτές τις κινήσεις και πρακτικές, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ προς κάθε κατεύθυνση πως εάν και εφόσον κατατεθεί αυτό το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο ότι θα αντιδράσουμε και θα εναντιωθούμε και βεβαίως μαζί με τα άλλα συνδικάτα θα επιδιώξουμε να καταργήσουμε στην πράξη όλα  αυτά τα κυβερνητικά μέτρα, όλες αυτές τις πρακτικές που θα μπαίνουν απέναντι  στις διαδηλώσεις μας, όλα τα όποια εμπόδια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: