Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Νοσοκομείο Ρίου : Πως η στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στη μάχη με τον κορονοϊό, έγινε λίστα ντροπής

ΞΕΠΣΑΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
 ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ
     Kαταστάσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, το οποίο για όσους δεν το …θυμούνται είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
      Στη μάχη με την πανδημία, εκ των πράγματων στην πρώτη γραμμή όλο αυτό το διάστημα, βρέθηκαν συγκεκριμένα άτομα , όπως γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό θαλάμων και τραυματιοφορείς, βάζοντας σε πολλές των περιπτώσεων σε κίνδυνο την ζωή τους.
        Σε αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, πριν λίγο καιρό, το ίδρυμα Νιάρχος ανακοίνωσε την διάθεση ενός αξιοσέβαστου κονδυλίου, το οποίο θα μοιραστεί σε αυτούς τους ανθρώπους  της πρώτης γραμμής, στα νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΠΝΠ.
       Ωστόσο προς κατάπληξη όλων όσων γνωρίζουν λεπτομέρειες και βρίσκονται εντός των τειχών του νοσοκομείου, στη λίστα που συντάχθηκε με τους δικαιούχους «μερίσματος» από το ποσό που διέθεσε το ίδρυμα Νιάρχου, παρείσφρησαν με ένα μαγικό τρόπο , γιατροί, νοσηλευτές  ακόμα και υπάλληλοι γραφείου, που ποτέ δεν ενεπλάκησαν με την μάχη που δόθηκε και δίνεται στο ΠΠΝΠ, για την αντιμετώπιση του κορονοϊου . Παράλληλα  ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν πρόσωπα τα οποία ήταν πραγματικά στην πρώτη γραμμή.
        Να σημειωθεί ότι από τη λίστα που ήταν γεμάτη από σχετικούς και άσχετους γιατρούς και εργαζόμενους στο ΠΠΝΠ στη μάχη με τον ιό, απουσίαζαν οι βοηθοί θαλάμων, νοσηλευτές , και τραυματιοφορείς!!! που καθημερινά διαχειρίζοντο και ήταν σε επαφή με άτομα που νόσησαν ή ήταν ύποπτα περιστατικά.
       Στη θέση τους βρέθηκαν άτομα τα οποία είχαν πάρει ακόμα και άδεια ειδικού σκοπού και απουσίαζαν από το Νοσοκομείο καθώς και υπάλληλοι γραφείου. Η διαρροή της λίστας προκάλεσε την έντονη αντίδραση αυτών που πραγματικά έδωσαν και δίνουν το παρών στη μάχη με τον covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει κινήσεις ακόμα και για προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Παράλληλα με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, επανεξετάζεται η λίστα και επικαιροποιείται, αλλά το ερώτημα που τίθεται ούτως ή άλλως είναι ποιοι «μαγείρεψαν» την λίστα και ποιος είναι ο ρόλος της διοίκησης του Νοσοκομείου στην όλη υπόθεση.
 Αναδημοσίευση από PatrasTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: