Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Ο Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Υπουργείου Υγείας δικαιώνει τους φόβους των Υγειονομικών για τη συλλογή των στοιχείων σχετικά με τον εμβολιασμό από τις υπηρεσίες τους

       Ο Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Υπουργείου Υγείας δικαιώνει τους φόβους των Υγειονομικών για τη συλλογή των στοιχείων σχετικά με τον εμβολιασμό από τις υπηρεσίες τους

      Με γνωμοδότηση σχετικά με την συλλογή προσωπικών δεδομένων των υγειονομικών που επιθυμούν ή μη να εμβολιασθούν κατά του covid-19 το Αυτοτελές Γραφείο Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων του Υπουργείου Υγείας, ουσιαστικά δικαιολογεί τους φόβους των Υγειονομικών ότι οι δηλώσεις συμμετοχής ή μη περιλαμβάνουν στοιχεία που είναι προσωπικά δεδομένα.
      Κατόπιν τούτω θα πρέπει να συμμορφωθούν οι υπηρεσίες με την Γνωμοδότηση του αρμοδίου Γραφείου του Υπουργού Υγείας και να προστατευθούν τα δεδομένα των συναδέλφων από τις υπηρεσίες τους και να μην κοινοποιηθούν πέραν αυτών.
      Να είναι ανοικτή η υποβολή επιθυμίας εμβολιασμού με νέα έντυπα που θα περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία που ορίζει το αρμόδιο γραφείο του Υπουργού Υγείας. Να γίνει όπως ζητήσαμε ενημέρωση στους εργαζόμενους για την ωφελιμότητα εμβολιασμού από τις Επιτροπές Λοιμώξεων και άλλους ειδικούς.
     Έχουμε χάσει ήδη 16 συναδέλφους και αρκετοί είναι διασωληνωμένοι. Δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις πέραν της συμμετοχής στον εμβολιασμό.
      Με δεδομένο ότι η συμμετοχή δεν είναι η αναμενόμενη δεν είναι σωστό να διακινούνται απόψεις επίσημα και ανεπίσημα ότι το Υγειονομικό προσωπικό που δεν δεχθεί να εμβολιασθεί θα πάψει να είναι στην πρώτη γραμμή. Χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί.

                                                        Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: