Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΟΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ στην ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

        Ο εμβολιασμός κατά του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ είναι Εθνική υπόθεση και δεν πρέπει να μετατρέπεται  σε κυβερνητική προπαγάνδα. Δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ  για να ξεπλύνει τα λάθη και τις παραλείψεις στην διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. 
   Δεν μπορεί να σκεπάσει τις παθογένειες του συστήματος υγείας,  ειδικά τώρα που βγαίνουν στοιχεία για το ποσοστό  των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, το οποίο υπερβαίνει το 80 %, επιβεβαιώνοντας σχετικές καταγγελίες, ότι γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια. Αρκετοί  ασθενείς που κατέληξαν  στις κλινικές,   δεν βρήκαν θέση ούτε στις  αυτοσχέδιες ΜΕΘ.
   Ζήτησα να κάνω το εμβόλιο στο Αττικό Νοσοκομείο  που ούτως η άλλως είμαι στους δικαιούχους, επειδή το Δρομοκαΐτειο που είναι η υπηρεσία μου θα ξεκινήσει 11/1 τους εμβολιασμούς. Να στείλουμε ένα μύνημα στους επιφυλακτικούς Συναδέλφους  υπέρ του εμβολιασμού. Το υπουργείο υγείας το αρνήθηκε. Με τη σειρά   του απάντησε σε αίτημα που υπέβαλε το Σωματείο.!!!!!!!!!!
    Δεν συμβαίνει το ίδιο με δεκάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους που προσέρχονται στα  νοσοκομεία  που είναι εμβολιαστικά κέντρα, μόνο για τους  υγειονομικούς υπαλλήλους και  εμβολιάζονται κατ' εξαίρεση. Βγάζουν φωτογραφίες με τη σύριγγα στο μπράτσο αυτοδιαφημίζοντας εαυτούς  και την κυβέρνηση.     Την στιγμή που τα  εμβόλια είναι λίγα  δεν μπορεί να ξοδεύονται οι  δόσεις σε  ανθρώπους που μπορούν να περιμένουν. Το μύνημα υπερ του εμβολιασμού δόθηκε από τον Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Αρχηγούς κομμάτων. Φτάνει......
Και μία ημέρα να κερδίσει νωρίτερα την ανοσία το υγειονομικό προσωπικό, η ευπαθής ομάδα μπορεί να του σώσει τη ζωή. 
ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Μεγάλη προσοχή στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα πρέπει να  διαθέτουν το κατάλληλο  εξοπλισμό και προσωπικό.  Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν μόνο για   τον εμβολιασμό του  υγειονομικού  προσωπικού.  Εάν δεν γίνει η  προετοιμασία  τελικά θα λειτουργήσει μικρός αριθμός εμβολιαστικών κέντρων και θα  πάρει μήνες ο εμβολιασμός ικανού αριθμού πολιτών.
    Πολλά κέντρα υγείας που έχουν επιλεγεί για εμβολιαστικά κέντρα δεν είναι έτοιμα.
     Χθες σε επίσκεψή μου στο νοσοκομείο της Αρτας το Σωματείο Εργαζομένων  επισήμανε την έλλειψη γιατρών στο κεντρο υγείας Βουλγαρελίου που επιλέγει ως εμβολιαστικό κέντρο. Υπηρετούν μόνο  ένας οδοντίατρος και ένας γενικός γιατρός και είναι μιάμιση ώρα από το νοσοκομείο της Αρτας. Εάν συμβεί μία επιπλοκή  πως θα αντιμετωπισθεί.  
                     Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
     Αυτά τα επικοινωνιακά δυστυχώς παίχτηκαν και στην πόλη μας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αναρωτιόμαστε γιατί; Αφού ήθελαν να παροτρύνουν τον Λαό, για να κάνει το εμβόλιο γιατί δεν κλήθηκαν ως πρώτοι ο περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Μητροπολίτης κλπ. 
    Πέραν αυτών αίσθηση προκάλεσε και η αυταρχική παρουσία της Ιδιωτικής ασφάλειας που είχαν σχετικά, όπως μας καταγγέλλουν εκεί εργαζόμενοι.
    Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα επικοινωνιακά να μην επαναληφθούν και δύο Νοσοκομείο μας, το οποίο καλείται να εμβολιάσει το δυναμικό του και μόνον, σε πρώτη φάση, αν και διαρρέουν πολλά.
     Αναμονή λοιπόν.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: