Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για γιατρούς και νοσηλευτές

    Ούτε στα βαρέα και τα ανθυγιεινά δεν έχουν μπει! Χωρίς επίδομα τα Χριστούγεννα, παρά τις διαρροές που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα! Τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια από τους επισήμους ήταν για να προβληθούν οι ίδιοι και όχι γιατί υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για τους «ήρωες με τις λευκές και τις μπλε στολές»!
    Το παρακάτω απόσπασμα αποτελεί το κύριο άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής»:
    «Είχαμε υποσχεθεί, ως κράτος και κοινωνία, ότι δεν θα ξεχάσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν τη μάχη εναντίον του κορονοϊού στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων μας. Τους είπαμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό μετράει πολύ, αλλά δεν … τρώγεται. 
     Πολλά ελέχθησαν, αλλά λίγα τηρήθηκαν. 
     Πέρα από την ενίσχυση που πήραν αυτοί οι άνθρωποι από ιδρύματα, το κράτος δεν τους έδωσε ειδικό επίδομα, ούτε και δώρο Χριστουγέννων. Καθώς μετράμε μέρες για το τέλος του έτους, αυτή η αδικία πρέπει να διορθωθεί».
    Συνυπογράφουμε το σχόλιο της καλής εφημερίδας-άλλωστε το iEidiseis και τα «Παιχνίδια Εξουσίας» έδωσαν μάχη όλο αυτό το διάστημα για τα δικαιώματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις συνθήκες εργασίας τους (μην ξεχνούμε, μετράμε ήδη 17 νοσηλευτές νεκρούς), την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την ανάγκη νέων μόνιμων προσλήψεων, την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
     Η κυβέρνηση δεν έδωσε τελικά ειδικό επίδομα, ούτε δώρο Χριστουγέννων, στους γιατρούς και νοσηλευτές. Παρότι επιχείρησε να αλιεύσει οφέλη με διαρροές πολλών ημερών ότι «ένα επίδομα θα το δώσει».
    Για όσους μάλιστα ενθυμούνται, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές απέστειλαν έγγραφο στις διοικήσεις των νοσοκομείων να καταγράψουν ποιοι γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται σε ΜΕΘ, χωρίς όμως να δοθεί ούτε σε αυτούς ειδικό επίδομα-παρότι θα ήταν αδιανόητο να κατηγοριοποιηθούν έτσι οι «ήρωες της πρώτης γραμμής»! (Είναι σαφές πως και χρήματα στα κρατικά ταμεία δεν υπάρχουν για όλους και ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι, δυστυχώς, το υγειονομικό προσωπικό της χώρας)!
    Εκτός, όμως, από το ότι δεν δόθηκε έκτακτο επίδομα και δώρο Χριστουγέννων στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έως σήμερα η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τους εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά! Για το θέμα είχε συγκροτηθεί πέρυσι μια Επιτροπή να συντάξει πόρισμα για το ποιοι πρέπει να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Το πόρισμα θα το παρέδιδε το περασμένο καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα της Επιτροπής ακόμα αγνοείται όμως-ως γνωστόν, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει!
   Είναι όμως δυνατόν να χρειάζεται πόρισμα για το εάν πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού; Έχουν στην κυβέρνηση αμφιβολίες για αυτό;
     Αν ήταν πάντως να προβληθούν κάποιοι με καλέσματα για χειροκροτήματα στα μπαλκόνια για τους «ήρωες της πρώτης γραμμής», δεν θα είχαν καμία αμφιβολία. Άλλωστε, ανέξοδα θα ήταν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: