Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μιά χαραμάδα ελπίδας στο χάος της έκδοσης των ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

       Για περισσότερο από ένα έτος, το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το Κίνημα Αλλαγής καλούσαν την κυβέρνηση ν’ ασχοληθεί σοβαρά με την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. 
       Η ΝΔ παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ 125.000 εκκρεμείς συντάξεις, αλλά σε μόλις 1,5 χρόνο έφτασε στις 175.000. Αν προστεθούν σ’ αυτές και οι 120.000 επικουρικές και τα 60.000 εφάπαξ, οι εκκρεμότητες ξεπερνούν τις 350.000 και δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης στους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.
       Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για άμεση ψηφιακή απόδοση της σύνταξης αποδείχθηκαν όνειρο θερινής νυκτός. Το Κίνημα Αλλαγής πρότεινε την δυνατότητα αξιοποίησης και εμπειρίας συνταξιούχων των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου ν’ ασχοληθούν για συγκεκριμένο χρόνο στην εκκαθάριση των συντάξεων. Η πρόταση αυτή υιοθετείται με νόμο που μόλις χθες κατατέθηκε στη Βουλή. Η πρωτοβουλία είναι καλοδεχούμενη, αλλά καθυστερημένη και δυστυχώς επιβεβαιώνει την αδυναμία της κυβέρνησης ν’ αντιμετωπίσει τη χιονοστιβάδα των εκκρεμών συντάξεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: