Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Δεν είναι ούτε ΑΛΜΑ ούτε ΑΘΛΟΣ η λειτουργία της ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, αλλά ένα ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ που το υποβαθμίζεται με την κομματική λειτουργία σας.

         Χωρίς καμιά αμφιβολία η λειτουργία της μονάδας Μεταγγίσεων  ενηλίκων στο Νοσοκομείο μας είναι ένα  ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ΟΧΙ όμως ΑΛΜΑ ούτε ΑΘΛΟΣ όπως το παρουσίασαν χθες οι Διοικούντες το σύστημα υγείας της περιοχής μας.
                Δεδομένου ότι
Δεν έχουμε κάτι καινούργιο, κάποιο επιπλέον ΝΕΟ τμήμα στον χώρο της υγείας στην περιοχή μας, αλλά την μεταφορά μιας υπάρχουσας δομής σε ένα άλλον χώρο, στον χώρο μας, όπου το μόνο που κάναμε στην όλη διαδικασία ήταν  η διάθεση δύο νοσηλευτριών για τις οποίες έχουμε την απορία της επιλογής αφού η Νοσηλευτική Διεύθυνση ούτε ρωτήθηκε ούτε πρότεινε σχετικά και ενός χώρου 40 τετραγωνικών και όχι 700 όπως δημοσιοποιήθηκε.
        Την διάθεση δηλ ενός χώρου, που επί της ουσίας ήταν σε αναστολή λειτουργίας και όχι σε εγκατάλειψη, εν αναμονή της ενεργειακής αναβάθμισης, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή.
        Μια παρέμβαση που δυστυχώς έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθυστέρησης και από τους νέους κυβερνητικούς παράγοντες, τους Διοικούντες την υγεία στην περιοχή μας  και κυρίως την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, που  συνειδητά  και εσκεμμένα καθυστερεί πολλά τέτοια έργα, δρομολογημένα από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, για να τα παρουσιάσει ως δικά της, όπως είναι και η δική μας προαναφερόμενη περίπτωση, η ενεργειακή  αναβάθμιση του ταχύρρυθμου και όχι μόνον.
           Όπου πέραν των προαναφερόμενων
βλέπουμε εγκατάλειψη και του χωροταξικού και λειτουργικού σχεδιασμού που υπήρχε και δυστυχώς την επαναφορά του ταχύρρυθμου κτιρίου σε μια λειτουργία που υπήρχε πολύ παλιά και που σαφώς δεν εξυπηρετούσε, μιλάμε για την ανάπτυξη κλινών ξεκομμένων από τον κεντρικό κορμό του Νοσοκομείου, μια παρά πολύ  δυσλειτουργική κατάσταση και βεβαίως μη ενδεδειγμένη.
      Δοθείσης όμως της ευκαιρίας οφείλουμε, πέραν των προαναφερόμενων και αφού επισημάνουμε τον λαθεμένο δρόμο των Διοικούντων με τις ευκαιριακές κάθε φορά επιλογές, που τις παρουσιάζουν και ως μέγα επίτευγμα
           να  διαμαρτυρηθούμε  εντονότατα
για την κομματική τους λειτουργία, την οποία δυστυχώς επέδειξαν, ακόμη μια φορά και κατά την χθεσινή διαδικασία, όπου φρόντισαν στην έναρξη της λειτουργίας του προαναφερόμενου τμήματος, να παραβρεθούν μόνον οι αρεστοί και όχι οι επικεφαλής των φορέων και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας, μια επαναλαμβανόμενη ενέργεια που φανερώνει με ποιους επιθυμούν να συνδιαλέγονται και να συνδιοικούν.
         Κύριε Καρβέλη και κύριε Θεοδωρόπουλε, δεν είσαστε στον χώρο της Υγείας ως πολιτευτές και κομματικοί εκφραστές αλλά ως  Διοικητές και αυτήν την θέση οφείλεται να την σέβεστε, όπως οφείλετε να σέβεστε και όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας και κατ΄ επέκταση όλους τους Εργαζόμενους και Ιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: