Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

“Μέτωπο” 1000 υγειονομικών κατά του εμβολίου! Αρνούνται και κάνουν συγκεντρώσεις στο Αμφιθέατρο του Ρίου! Ερχονται αναστολές

       Πορεία μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση έχουν χαράξει οι υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν και αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα που επιβλήθηκε με την απειλή αναστολής εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.
     Οπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στην Αχαΐα περίπου 1000 υγειονομικοί από όλους τους κλάδους -μόνιμοι και επικουρικοί- δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και ούτε προτίθενται να το πράξουν και όσο περνούν οι ημέρες, το κύμα μεγαλώνει.
Είναι ενδεικτικό ότι χθες πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ συγκέντρωση από 700 περίπου υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ εξώδικη επιστολή ήδη διακινείται μεταξύ των νοσοκομείων της Αχαΐας με το περιεχόμενο να έχουν προσυπογράψει εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Η συγκέντρωση ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του σωματείου Γρηγόρη Ευαγγελάτου, που με δηλώσεις του, έκανε λόγο για «καπήλευση της άρνησης εργαζομένων στο ΠΓΝΠ να εμβολιαστούν, από συνδικαλιστές του σωματείου που δεν πρόσκεινται στην πλειοψηφία, αγνοώντας επιδεικτικά τη διοίκηση».

ευαγγελατοσ

   Ο κ. Ευαγγελάτος διαχώρισε τη θέση του και αυτή του σωματείου από τη χθεσινή συγκέντρωση, λέγοντας ότι έγινε παρά την απόφαση για συνεδρίαση στις 24 Αυγούστου για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, χωρίς να υπάρχει καμία εξουσιοδότηση, από άτομα που εκμεταλλεύθηκαν την απουσία μελών της διοίκησης του σωματείου λόγω καλοκαιρινών αδειών.
  «Συνεπώς οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από αυτές, δεν αναγνωρίζεται. Το σωματείο μας έχει ταυτιστεί με τις επίσημες θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας» είπε ο πρόεδρος του σωματείου.
     «Το αμφιθέατρο ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο στο σωματείο, ήταν η απάντηση υγειονομικού που συμμετείχε στη συγκέντρωση. Εμείς δεν οικειοποιούμαστε την περιουσία του νοσοκομείου. Εννοείται ότι είχαμε λάβει άδεια από τη διοίκηση για τη χρήση του αμφιθεάτρου και όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο είναι ψευδή», ήταν η απάντηση στον κ. Ευαγγελάτο.

Σπύρος Τσιρώνης: Γιατί αρνούμαστε να εμβολιαστούμε
          Ο κ. Τσιρώνης δήλωσε στην «Π» ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον γιατί όπως ισχυρίζεται, από τα διεθνή δεδομένα αποδεικνύεται πως οι εμβολιασμένοι κολλάνε, νοσούν και μεταδίδουν το ίδιο όπως και οι ανεμβολίαστοι. Και δεύτερον, γιατί το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ακόμα σε φάση δοκιμών και παρουσιάζει συνεχώς νέες παρενέργειες.
         Ο Σπύρος Τσιρώνης είναι 20 χρόνια φυσικοθεραπευτής, τα 14 στον «Αγ. Ανδρέα» με διδακτορικό και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Ανήκει δηλαδή στο παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. 
      «Είμαστε κατά της πάσης φύσεως υποχρεωτικότητας και στο έλλειμμα δημοκρατίας που διακρίνει το θέμα των εμβολίων» λέει, απορρίπτοντας την ταμπέλα του «αρνητή» ή του «ψεκασμένου».
     «Μας φοβίζει το γεγονός ότι μια κυβέρνηση ορίζοντας ένα ιερατείο ειδικών, μπορεί να αποφασίζει και να επεμβαίνει στο σώμα μας, η ελευθερία του οποίου είναι κατοχυρωμένη εδώ και δεκαετίες. Βλέπουμε ότι τα πράγματα ξεφεύγουν και κάποια στιγμή μπορεί να φτάσουμε στη δικτατορία του πολιτικά ορθού. Γι΄αυτό παλεύουμε, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης».
«Δεν μπορούν να υποχρεώσουν κάποιον να υποστεί οποιαδήποτε παρενέργεια», λέει ο κ. Τσιρώνης. «Αυτό που διεκδικούμε, είναι το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Οπως ελεύθερα κάποιοι συνάδελφοι αποφάσισαν και έκαναν το εμβόλιο, έτσι κι εμείς ζητάμε το ίδιο. Να μπορούμε να επιλέξουμε.
     Η «Π» ρώτησε τον κ. Τσιρώνη, αν φοβάται μήπως με την στάση του, γίνει αιτία μετάδοσης του κορονοϊού σε κάποιον ασθενή του και πήρε την απάντηση ότι «έχουμε έναν νόμο (σ.σ. περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού) που υποτίθεται πως έγινε για να μην θεωρούμαστε επικίνδυνοι για τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας. Ομως έρευνες του εξωτερικού (ΗΠΑ – Ισραήλ) δείχνουν ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. Οπότε, πέφτει το αφήγημα της κυβέρνησης ότι εμείς είμαστε οι επικίνδυνοι. Και ενώ έχουμε μπροστά μας μια υγειονομική βόμβα, αφήνουν τους  εμβολιασμένους χωρίς υποχρεωτικά τεστ. Ποιος θα πάρει την ευθύνη όταν αποδειχθεί και αυτό;».
     «Ζούμε τρελές καταστάσεις, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέρμα» πρόσθεσε ο κ. Τσιρώνης. Τόνισε ότι το ανεμβολίαστο προσωπικό όλων των νοσοκομείων έχει αυτοοργανωθεί και είναι ετοιμάζεται να απαντήσει νομικά, αν η κυβέρνηση τους θέσει σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

 Βιβή Δημοπούλου: Καταλύονται τα ατομικά δικαιώματα

     Η νοσηλεύτρια Βιβή Δημοπούλου εργάζεται στο ΠΓΝΠ για 13 χρόνια. Συμμετείχε χθες σε μια μαζική συνάντηση που έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, μαζί με 700 ακόμα συναδέλφους της, από όλους τους τομεις. Να σημειωθεί πως, η συγκέντρωση ήταν αποτέλεσμα αυτοοργάνωσης και όχι πρωτοβουλία του σωματείου.
    «Στο Ρίο το προσωπικό δεν είναι κατά του ιατρικού σκευάσματος, αλλά κατά του μέτρου της υποχρεωτικότητας και της καταπάτησης της ελεύθερης βούλησης» δήλωσε στην «Π». «Εχουμε ενωθεί όλοι μαζί, γιατί τα ατομικά δικαιώματα καταλύονται μέσω υπουργικών αποφάσεων. Σκοπός μας, είναι να προασπίσουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ανθρώπινου σώματος και την ελεύθερη επιλογή στην ιατρική πράξη που προστατεύεται μέσα από κώδικες ιατρικής δεοντολογίας, διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα».
      «Το τι θα κάνω εγώ στο σώμα μου, είναι δικό μου δικαίωμα» τόνισε η κυρία Δημοπούλου. Και με τους ασθενείς σας, τι θα γίνει αν τους κολλήσετε, την ρωτήσαμε. Η απάντηση είναι ίδια παντού: «Επειδή δούλεψα στη ΜΕΘ Covid, από εμάς δεν νόσησε κανείς ασθενής. Τηρούσαμε και τηρούμε αυστηρά τα ατομικά μέσα προστασίας και δεν έχουμε καμια επιβεβαιωμένη περίπτωση διασποράς στο νοσοκομείο. Οσες κλινικές έκλεισαν, είναι γιατί κάποια μέλη του προσωπικού τους, μπορεί να νόσησαν από το περιβάλλον τους, ισχυρίστηκε η κ. Δημοπούλου.
Επιπλέον τόνισε ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει πως και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν και διασωληνώνονται. «Και εδώ το έχουμε δει να συμβαίνει» μας είπε.
     Η κυρία Δημοπούλου τόνισε ότι μεταξύ των αντιδρούντων υγειονομικών, δεν είναι μόνο ανεμβολίαστοι, αλλά και εμβολιασμένοι από όλους τους κλάδους. «Δεν πολεμάμε για το φαρμακευτικό σκεύασμα, αλλά για την ελευθερία βούλησης και αυτοδιάθεσης του σώματος, γιατί αν σπάσει αυτό το τείχος, η υποχρεωτικότητα θα επεκατεθεί και σε άλλους τομείς, ακόμα και στα παιδιά μας» είπε.
      Επιβεβαίωσε ότι το προσωπικό εκτός από εξώδικο ετοιμάζει και άλλες διαμαρτυρίες με αποχές κ.λπ., ενώ επισήμανε ότι αν όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τεθούν σε αναστολή, η κυβέρνηση θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών καθώς και την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.
      «Είναι ποτέ δυνατόν εξειδικευμένα τμήματα να λειτουργήσουν με τρίμηνες συμβάσεις; Είναι σίγουρο ότι όσοι συνάδελφοι μείνουν πίσω, θα κληθούν να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος με περισσότερη εργασία» τόνισε η κυρία Δημοπούλου.

Αναδημοσίευση από flamis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: