Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ: Αυτοί είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί της Πάτρας! Από αύριο… εκτός εργασίας

         Ισως στην πιο δύσκολη φάση της λειτουργίας τους μπαίνουν από αύριο οι δομές υγείας και κυρίως τα νοσοκομεία. Μόνον το ΠΓΝΠ, ο «Αγιος Ανδρέας» και το Καραμανδάνειο καλούνται να λειτουργήσουν με 680 εργαζόμενους λιγότερους, καθώς από αύριο μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας λόγω του ότι είναι ανεμβολίαστoi
      Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για προσωπικό έμπειρο και εξειδικευμένο που δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί. Κι αυτό συμβαίνει σε μία χρονική στιγμή που το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι Κλινικές Κορονοϊού που στις αρχές Ιουλίου είχαν μηδενίσει τα περιστατικά τους, σήμερα είναι ήδη γεμάτες.                   Ενδεικτικό είναι ότι στο ΠΓΝΠ και στον «Αγιο Ανδρέα» αναπτύχθηκαν πάλι και είναι πλήρως καλυμμένες έξι πτέρυγες Κορονοϊού.   
      Οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων καλούνται να διαχειριστούν μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.
      Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει το Υπουργείο τα κενά του νοσηλευτικού προσωπικού θα καλυφθούν με εσωτερική ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και με ταχύτατες διαδικασίες μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας. Μάλιστα για να υπάρξει   ανταπόκριση, το υπουργείο Υγείας θεσμοθετεί μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών. Τα κενά των διοικητικών υπαλλήλων θα καλυφθούν με στελέχη από την αγορά, ενώ ιδιωτικές εταιρείες θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες σε σίτιση και καθαριότητα που θα προκύψουν.
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ήταν ξεκάθαρος ως προς την εφαρμογή της αναστολής από αύριο. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».
    Εντωμεταξύ το Γ’ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων, ανά την Ελλάδα, που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.
Αναδημοσίευση από flamis.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: