Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 39ης-7ης/23.8.2021, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την  ΔΕΥΤΕΡΑ 23/8/21 k' ώρα 10:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα: 

    1.   Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι σχετικές παρεμβάσεις της 

          Διοίκησης και όχι μόνον.

    2.   H  ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ και η  κινητοποίηση της 26ης του Αυγούστου.

    3.   Οι νέες μετακομίσεις κλινικών.

    4.   Διάφορα Τρέχοντα ζητήματα.                                                          

    Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν 2 μέλη (Τουτούνη και Λιώλη)  και  αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με την παρουσία 11 μελών (Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Μαυρίκη Μπέτυ, Πετροπούλου Κων/να,  Μπαρή Γιάννη, Μαρκόπουλου Παναγιώτη, Σουγλέρη Χρήστου, Καγκελάρη Γιάννα, Ασλανίδη Κατερίνα και Παπαμιχαήλ Μαρία), ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
     Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει και την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ,  αναφέρθηκε στα εξής: 
Ι. Κατ΄ αρχήν στό θέμα 1,  όπου, αφού  έκανε ακόμη μία  φορά, αναφορά στο αντιδημοκρατικό μέτρο της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ένα μέτρο που διχάζει -διαχωρίζει και στοχοποιεί  τον κλάδο μας και μάλιστα αδίκως, ένα μέτρο που σαφώς μας βρίσκει ριζικά αντίθετους, εστίασε την εισήγησή του στα νέα δεδομένα που προέκυψαν με αφορμή την προαναφερόμενη διάταξη, που οι Διοικούντες την εφαρμόζουν κατά το δοκούν.
       Αναφέρθηκε λοιπόν στο έγγραφο του Διοικητή της 6ης Υ.Πε, βάσει του οποίου πριν  από  την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα έδινε τις σχετικές κατευθύνσεις, έτρεξε να ζητήσει από τους Διοικητές των Νοσοκομείων την συγκρότηση σε κάθε νοσοκομείο της  επιτροπής εξέτασης των προβλημάτων υγείας για αυτούς που θα τα επικαλεστούν για να μην εμβολιαστούν, επιτροπές που αν και δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, παρ όλα αυτά ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας, που δεν το συνηθίζει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες μόνος του, ακολουθώντας το yes man,  έτρεξε  για  να την συγκροτήσει.
       Λίγες ημέρες μετά και αφού καταγγείλαμε το γεγονός, ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε επανήλθε, με άλλη σχετική απόφαση του, στην συγκρότηση ΝΕΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, της μιας ανά Υ.Πε, όπως προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία..
         Επίσης, προτού καν εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας, ¨βασιλικότερος του βασιλέως¨, έτρεξε να βγάλει απόφαση -  έγγραφο, βάσει του οποίου ζητούσε στοιχεία εμβολιασμένων και μη από τους προϊσταμένους, στοιχεία που αν και είχε, έτρεξε να τα ζητήσει από τους Προϊσταμένους, βάσει του πονηρού σχεδίου που είχε κατά νού, της αποποίησης των ευθυνών toy.  Αυτό μας το επιβεβαίωσε και με το νέο έγγραφό του, βάσει του οποίου  ξαναζήτησε τα προαναφερόμενα στοιχεία λεπτομερώς, από τους προϊστάμενους, από τους οποίους απαιτούσε επίσης την αναστολή των αδειών των Συναδέλφων μας χωρίς να έχει την σχετική αρμοδιότητα, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ζήτημα της αναστολής εργασίας των Συναδέλφων μας από τους Προϊσταμένους μέσω των προγραμμάτων, απειλώντας τους παράλληλα σχετικά  για να ανταποκριθούν, προκειμένου  να επιτύχει τον στόχο της αναστολής και όχι μόνον εκμεταλλευόμενος τους Προϊσταμένους, βγάζοντας έτσι τον εαυτό του απέξω, από τις όποιες διενέξεις -τριβές και δικαστικές προσφυγές  από τους θιγόμενους.
      Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά ήταν και είναι προκλητικά και σοβαρά και επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση μας.
II. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο  θέμα 2, όπου λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα ανέφερε στο πρώτο θέμα, πρότεινε στο πλαίσιο της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υφίσταται και στην οποία συμμετέχουμε, να στείλουμε ένα ακόμη νέο σχετικό έγγραφο μας στην Διοίκηση, κάλυψης όλων των συναδέλφων μας για την μη αποστολή των σχετικών με την υποχρεωτικότητα στοιχείων, ετοιμάζοντας παράλληλα επίσης και σχετική ατομική δήλωση συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, για όποιον Συνάδελφο πιεστεί και την χρειαστεί. Επίσης για αυτήν την κάλυψη και τις μεθοδεύσεις των Διοικούντων πρότεινε να κληθούν αύριο κιόλας όλοι οι προϊστάμενοι για σχετική συζήτηση - ενημέρωση.
     Επίσης πρότεινε το κάλεσμα όλων των Συναδέλφων -Μελών μας σε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, την ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, την 26η του Αυγούστου, όπου συμμετέχουμε, αλλά και για τις επόμενες κινητοποιήσεις που πρέπει να έχουμε εάν και εφόσον και οπότε ανοίξουν  οι διαδικασίες αναστολής εργασίας,  όπου θα πρέπει να απαντήσουμε με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις και ότι άλλο ενδείκνυται σχετικά. Επίσης και για την στάση μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9/21, όπου εάν και εφόσον έχουμε αναστολή εργασίας εξυπακούεται ότι πρέπει να βγούμε όλοι από το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη  του Νοσοκομείου και όχι μόνον
III. Σε ότι αφορά το  θέμα 3ο Πρόεδρος του Σωματείου μας  έκανε αναφορά στο γνωστό και σύνηθες πλέον πήγαινε - έλα των κλινικών, μια κατάσταση που κάθε φορά αποφασίζει στο πόδι η Διοίκηση,  ερήμην των φορέων, των υπηρεσιών και του Δ.Σ,. Μια κίνηση και μια επαναλαμβανόμενη επιλογή που δεν μας τιμά και δεν μας αρμόζει, που μας εξοργίζει.
                            Στη συνέχεια
Ακολουθώντας την σχετική διαδικασία είχαμε τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των μελών του Δ.Σ και βεβαίως  την  σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση, όπου:
-  Η ΑΚΕ τάχθηκε κατά της εισήγησης του Προέδρου. Δεν συμφώνησε στις κινητοποιήσεις που πρότεινε ούτε στο κάλεσμα των Προϊσταμένων.
- και ο Μαρκόπουλος εκ μέρους της ΕΣΥ, που τάχθηκε υπέρ της εισήγησης του Προέδρου καταδικάζοντας όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, που είναι προάγγελος για άλλες αρνητικές εξελίξεις στον χώρο της υγείας.
                       Το  Διοικητικό  Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1.  Κατ΄ αρχήν την ανάδειξη και συνεχή καταγγελία όλων αυτών που συμβαίνουν
     γύρω  μας που δεν είναι  καθόλου τυχαία.
2.  Την συμμετοχή μας  στην Στάση εργασίας της 26ης Αυγούστου, στις ώρες 09:00-
     13:00, με συγκέντρωση στην πύλη, παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση και
      συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην 6η Υ.Πε.  ΕΝΑΝΤΙΑ στην
      ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ των εμβολιασμών, ζητώντας την μη εφαρμογή της
      αντιδραστικής αυτής διάταξης, που θα διαλύσει τα δημόσια Νοσοκομεία,
      ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:
      1ον. Να μην τεθεί κανένας Συνάδελφός μας σε αναστολή εργασίας, με αυτόν τον
       αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό νόμο, ένα μέτρο για το οποίο σαφώς 
       υπήρχαν  κι άλλες πιό εφικτές λύσεις. 
     2ον. Να μην επιβαρυνθούν, λόγω αυτής της εξέλιξης, οι εναπομείναντες στην
      εργασία εμβολιασμένοι Συναδελφοί μας, οι οποίοι χωρίς να ευθύνονται για τίποτε
     θα κληθούν να καλύψουν την λειτουργία του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι χωρίς
     άδειες και ρεπό.
     3ον.  Να μην  διασαλευτεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας, κάτι που              είναι αναγκαίο και απαραίτητο ειδικά σ΄ αυτήν την φάση της έξαρσης της 
      πανδημίας.
3. Την συνέχιση της συμμετοχής μας στην Απεργία -ΑΠΟΧΗ, στέλνοντας εκ νέου 
      ακόμη μια σχετική επιστολή στην Διοίκηση κάλυψης όλων των συναδέλφων μας 
      στην μη συλλογή και αποστολή στοιχείων σχετικών με τους εμβολιασμούς. 
      Σχετικό κάλεσμα την 24/8/21 όλων των προϊσταμένων και την διάθεση σχετικής 
      ατομικής δήλωσης συμμετοχής για όποιον πιεζόμενος την χρειάζεται. Έκτακτη 
      συγκέντρωση όλων των  μελών  μας όπως μπήκε εισηγητικά. την τρίτη 24/8,              στις 12:30 το μεσημέρι στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου.
4. Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις και ότι άλλο                     χρειαστεί σε συνεννόηση με τις παρατάξεις εάν και εφόσον και όποτε ανοίξει η              διαδικασία της αναστολής εργασίας για τους Συναδέλφους μας.
5. Συλλαλητήριο στην πύλη την Τετάρτη 1/9/21 απο το πρωί, εάν και εφόσον
    Συνάδελφοί μας βγουν σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
                                     Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: