Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

ΕΣΥ – Στρέφονται στις ιδιωτικές για να καλύψουν τα κενά των ανεμβολίαστων υγειονομικών

      Σχέδιο για την αντικατάσταση των ανεμβολίαστων στο ΕΣΥ που θα βγουν σε αναστολή με εργαζόμενους λοιπού προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας.
     Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε αναφορικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βγουν σε αναστολή.
     Την ίδια ώρα στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας. Στο υπουργείο Υγείας αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται το πώς θα γίνει αυτή η κάλυψη, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%.
      Σύμφωνα με την αποκάλυψη του OPEN αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει για να καλυφθούν τα κενά είναι, εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση.
        Nα δοθεί δηλαδή σε ιδιωτικές εταιρείες η ανάθεση αυτή προκειμένου να καλυφθούν αυτά τα κενά όσο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα είναι σε αναστολή.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν αυτό το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικαταστήσουν καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: