Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Το Σωματείο μας σχετικά με την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 600ευρώ.

         Σε μια οιoνεί προεκλογική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης, αφού μύρισε τις εκλογές αποφάσισε και ανακοίνωσε την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση - χριστουγεννιάτικο μποναμά 600€ σε όλους τους ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Για τους εργαζόμενους του Υγειονομικου Κλάδου, που έβαλαν μεγάλη πλάτη τα χρόνια της πανδημίας και συνεχίζουν να βάζουν, ο κ. Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά.
      Σε μια εποχή που πολλοί συνάδελφοι Υγειονομικοί βιώνουν την εξαθλίωση και τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου από τον πληθωρισμό, την ακρίβεια σε βασικά αγαθά, ενέργεια και την αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, τα οποία έγιναν θηλειά στο λαιμό, καλούνται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με αέρα κοπανιστό και πετσοκομένους μισθούς. Η κυβέρνηση έμεινε μόνο στα χειροκροτήματα των «ηρώων» για τη μάχη που έδωσαν στον υγειονομικό πολέμο.
    Χορτάσαμε πια από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Ο κ. Μητσοτάκης δεν υλοποίησε καμία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά. Η ένταξη όλων των Υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα πήγε στις καλένδες μαζί με το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής του κ. Μπεχράκη. Επίσης, ο θάνατος Υγειονομικών υπαλλήλων από COVID-19 δεν χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) δεν υλοποιήθηκε και τα μισθολόγια των Υγειονομικών εξακολουθούν να παραμένουν καθηλωμένα στα τάρταρα.
      Οι Υγειoνομικοί δεν εκλιπαρούμε και δεν «τσιμπάμε» στον κοινωνικό αυτοματισμό  που καλλιεργεί τεχνηέντως η κυβέρνηση βάζοντας απέναντι τους εργαζόμενους των διαφόρων κλάδων του Δημοσίου. Οι Υγειονομικοί ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ και ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ!  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου και 14ου μισθού για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα για να πάρουμε  ανάσα, όπως συμβαίνει άλλωστε με τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Με μία φράση ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: