Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

15/5/10: Υπόμνημα στην Υπουργό Υγείας, Κα Ξενογιανακοπούλου.

                     Κα  Υπουργέ
          Είναι γνωστό σε όλους πλέον  ότι  το  Νοσοκομείο μας, το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, που εφημέρευε και εφημερεύει μέρα παρά μέρα με το ΠΠΝΡΙΟΥ  για την κάλυψη των αναγκών όλης της ευρύτερης περιοχής, της περιφέρειας της ΝΔ Ελλάδας και όχι μόνον, παραμένει δυστυχώς ακόμη  ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ.
          Επί  24 ολόκληρους μήνες,  τόσο εμείς οι Εργαζόμενοι στον ευαίσθητο αυτό χώρο, όσο και πολίτες της περιοχής μας, βιώνουμε όλοι μας μια ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, μια αφάνταστη ταλαιπωρία.
          Συνεχίζουμε δυστυχώς  επί 24 ολόκληρους μήνες, να λειτουργούμε σε τρία διαφορετικά κτίρια, με αυτόν τον πρόχειρο σχεδιασμό πού έγινε λίγες ημέρες μετά τον σεισμό, βάσει του οποίου:
-         250 κρεβάτια Νοσηλείας, άκρως απαραίτητα για την περιοχή μας, να βρίσκονται εκτός λειτουργίας.
-         Η Παθολογική κλινική να παραμένει ακόμη ΑΣΤΕΓΗ, χάριν μιας μικρής μερίδας καθηγητών, πού αρνούνται πεισματικά να παραχωρήσουν τους άνετους χώρους τους, για την παραπέρα ανάπτυξη του Αγ. Ανδρέα και κατ΄ επέκταση για την εξυπηρέτηση του πολίτη, του ασθενούς.
-         Και γενικώς  οι υπηρεσίες μας υπολειτουργούσες τριχοτομημένες και στοιβαγμένες κάτω από τις πιο άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες στο ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ, στο 409 και στο ΠΠΝΡΙΟΥ σε χώρους πού κάποιοι απ΄ αυτούς δεν ήταν κατάλληλοι ούτε για αποθήκες
-         Και βέβαια κάτω από μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 
          Αυτή ή απαράδεκτη συνεχιζόμενη κατάσταση, πού με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται να έχει άμεσα  προοπτική ανατροπής, έχει  σημαντικότατες επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους  πολίτες της περιοχής μας, οι οποίοι  δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, δεχόμενοι δυστυχώς  καθημερινά  μια μεγάλη και  απίστευτη ταλαιπωρία.       
     Για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, επιβάλλεται και πρέπει:
Α). ΑΜΕΣΑ ή ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ με την προσθήκη ενός επιπλέον ορόφου πέραν αυτού πού τώρα κατασκευάζεται, μέσα από την σχετική  συμπληρωματική σύμβαση.
          Η Προαναφερόμενη λύση  θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του ΠΠΝΡΙΟΥ, αφού όλα τα εκεί ευρισκόμενα τμήματά μας, θα μεταφερθούν στη ΝΕΑ αυτή ΠΤΕΡΥΓΑ, όπου με την προσθήκη του άκρως απαραίτητου προαναφερόμενου ορόφου θα αναπτυχθούν περί τα 180 κρεβάτια  και έτσι θα επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο μας,  στις δικές του κτιριακές εγκαταστάσεις, χωρίς το άγχος των χρονοβόρων διαδικασιών και εργασιών αποκατάστασης του παλιού σεισμόπληκτου κτιρίου.
Β). Για να επιτευχθούν τα προαναφερόμενα επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ ή ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ του ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ και ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, πού με ευθύνη των προκατόχων σας βεβαίως έχει καθυστερήσει πέραν του δέοντος.
Γ). ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ του ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ μας ΚΤΙΡΙΟΥ και των υπολοίπων σχετικών εργασιών, έτσι ώστε το συγκεκριμένο αυτό κτίριο, μέσα από συγκεκριμένο πλέον χρονοδιάγραμμα να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν, γιατί ό λαός της περιοχής μας δεν αντέχει άλλο αυτή την ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και  ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ της περιοχής μας και  όλη αυτή την ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ  ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ που δέχεται ειδικά μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008. 
Δ). Δρομολόγηση της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ των ΔΥΟ 4ΟΡΟΦΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, αυτών πού ή προηγούμενη πολιτική ηγεσία μας διαβεβαίωνε ότι είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και για τα οποία  δυστυχώς δεν υπήρχαν ούτε οι απαραίτητες σχετικές μελέτες.
      Αυτά τα  προαναφερόμενα κτίρια θα συμβάλλουν στην παραπέρα ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας σε ένα μεγάλο και ενιαίο κτιριακό συγκρότημα, όπου μαζί μ΄ αυτό του ΠΠΝΡΙΟΥ, εφημερεύοντας εναλλάξ μέρα παρά μέρα θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της περιοχής μας,  προσφέροντας έτσι  καλύτερες και πληρέστερες υπηρεσίες.
Ε).  Επίσης θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, εκτός από τα προαναφερόμενα αντιμετωπίζει και  ένα ακόμη μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα, το πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.
    Με βάσει τον ισχύοντα, πεπαλαιωμένο πλέον οργανισμό μας, πού καμιά σχέση δεν έχει με την σημερινή πραγματικότητα, οι ελλείψεις μας ξεπερνούν τις 530. Ελλείψεις πού έχουν ανοδική τάση λόγω και του επερχόμενου αρνητικότατου Συνταξιοδοτικού  νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο στο όποιο επιβάλλεται ή παρέμβασή σας για να υπάρξει ή απαραίτητη, ή επιβεβλημένη ιδιαιτερότητα στον  ευαίσθητο κλάδο  της Υγείας, όπου είναι φύση αδύνατον μια Νοσηλεύτρια 60 και πλέον ετών να προσφέρει τις υπηρεσίες που ορίζει ή ειδικότητά της.
 Στ). Ακόμη δοθείσης της ευκαιρίας, θα θέλαμε μέσα απ΄ αυτό μας το ΥΠΟΜΝΗΜΑ να ζητήσουμε την παρέμβασή σας στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να εξαιρεθεί από τις πρόσφατες περικοπές στους μισθούς μας, το Νοσοκομειακό Επίδομα, το επίδομα πού είναι  ειδικών συνθηκών και λαμβάνουμε εμείς οι χαμηλότερα αμειβόμενοι υπάλληλοι του Δημοσίου πού εργαζόμαστε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.
                  Κα Υπουργέ
          Για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ στην περιοχή μας και για να σταματήσει ή ταλαιπωρία των πολιτών, επιβάλλεται:
 -   Η ολοκλήρωση άμεσα, μέσα στους επόμενους μήνες,  της ΝΕΑΣ
      ΠΤΕΡΥΓΑΣ με  τους  δύο  επιπλέον  ορόφους.
 -   Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ  ΘΩΡΑΚΙΣΗ του κεντρικού κτιρίου και ή με
      συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  επαναλειτουργία του, όπως
      προαναφέρουμε.
  -  Και ή κατασκευή των δύο απαραίτητων πλέον νέων 
     ΤΕΤΡΑΟΡΟΦΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.                                                                
          Γιατί μόνον έτσι ό ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ θα λειτουργήσει πλήρως και σωστά σε  ενιαίο  και οργανωμένο κτιριακό συγκρότημα όπου, εφημερεύοντας εναλλάξ μέρα παρά μέρα με το Πανεπιστημιακό θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες της περιοχής μας.
         Το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ είναι ένα Νοσοκομείο με μεγάλη προσφορά, είναι απαραίτητο για την περιοχή μας, το αγαπούν και το θέλουν όλοι οι Αχαιοί και όχι μόνον και γι΄ αυτό  χρειάζεται και πρέπει να έχει καλύτερη τύχη, όπως καλύτερη τύχη επιβάλλεται και πρέπει να έχουν και οι πολίτες, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, πού επί δύο ολόκληρα χρόνια  ταλαιπωρούνται αφάνταστα.
            Γι αυτό λοιπόν επιβάλλεται και πρέπει ή στήριξη αυτού  του Νοσοκομείου, ή ΑΜΕΣΗ  και μάλιστα ΠΛΗΡΗΣ επαναλειτουργία του στις δικές του κτιριακές εγκαταστάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: