Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Σωματείου μας για Προβλήματα Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας.

                                                                 Αριθμ. Πρωτ:….….....73.
                                                                Πάτρα……….......29.3.11.
ΠΡΟΣ: - Υπουργό Υγείας Κον Λοβέρδο.
             - Διοικητή 6η ΥΠΕ κον Γκούμα.
             - Δκτή Νοσ/μείου Αγ.Ανδρέας Κον Παπαδιονυσίου.        
         
                  Η Κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, στην μετασεισμική του λειτουργία, ακόμη και μετά την λειτουργία της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ, είναι όντως ΤΡΑΓΙΚΗ.
          Πλήθος ασθενών , που  αγαπούν –  θέλουν και προτιμούν τον  Αγ. Ανδρέα, κατακλύζουν το Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο πού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προαναφερόμενες ανάγκες, γιατί  δυστυχώς λόγω του σεισμού, ακόμη δεν λειτουργεί πλήρως.
          Οι  ημιτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις του, στερούν δυστυχώς από την περιοχή μας  πάνω από 150  κρεβάτια, κρεβάτια άκρως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής μας.
          Η Νέα Πτέρυγα πού σαφώς προσφέρει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες, απ΄ αυτές  πού είχαμε στο ΠΠΝΡΙΟΥ, δεν λύνει το πρόβλημα, παρά την  ΥΠΑΡΞΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ, του ενός επιπλέον ορόφου σ΄ αυτήν, πέραν της αρχικής κατασκευής, της  πολύ σοφής και μάλιστα κατ΄ αποκλειστικότητα διεκδίκησης  του Σωματείου  μας, (φανταστείτε  τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε κι΄ αυτός).
        Από τις πραγματικές προαναφερόμενες  καταστάσεις, προκύπτει:
          Κατ΄ αρχήν  όχι απλά και μόνον ή παραμονή του Αγ. Ανδρέα στον Υγειονομικό χάρτη της περιοχής μας, αλλά και ή παραπέρα ανάπτυξή του, με δυνατότητα πρόβλεψης και λειτουργίας, δεύτερης Παθολογικής, Χειρουργικής  και Ορθοπεδικής Κλινικής, κάτι που αναφέρουμε λεπτομερώς και στο σχετικό πρόσφατο Υπόμνημά μας.
          Επίσης προκύπτει ή αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης  και επαναλειτουργίας τόσο του 2ρόφου όπου τα παιχνίδια του Ελεγκτικού Συνεδρίου πρέπει να πάρουν τέλος, όσο και του 7ορόφου, καθώς επίσης και ή προσθήκη του  επιπλέον ορόφου στη νέα πτέρυγα, του δεύτερου  από τους δύο πού διεκδικούσαμε, που αν είχε γίνει, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
          Τέλος για την άμεση αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες που εκκρεμούν στο συμβούλιο κρίσεων για τις 5 θέσεις Παθολόγων και βεβαίως να πάρουμε τις εφημερίες πού μας ανήκουν με βάση τις δυνατότητές μας και τις αναλογίες μας με το ΠΠΝΡΙΟΥ, ειδάλλως άμεσα ΠΡΟΚΑΤ κατασκευή για την στέγαση των κρεβατιών που σήμερα ή νέα πτέρυγα αδυνατεί να καλύψει.                                          
         

Δεν υπάρχουν σχόλια: