Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Aνακοίνωση του Σωματείου μας για ΑΡΓΙΕΣ-ΝΥΚΤΕΣ.

Αριθμ. Πρωτ……...........102.                     ΠΡΟΣ:  Oλα τα Μέλη του Σωματείου μας.
Πάτρα……….....….....2/7/12.
                                                 
                      Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι. 
           Οι Αργίες-Νύκτες-Υπερωρίες, πού είναι μέρος του μισθού μας, είναι υποχρέωση του κράτους να τις καταβάλλει εγκαίρως και σε καθορισμένες ημερομηνίες  σε όλους τους Εργαζόμενους.
          Αυτές οι Αργίες-Νύκτες πού είναι κατά πολύ κουτσουρεμένες και οι υπερωρίες με το γνωστό πλαφόν - όριο πού έχει επιβληθεί, δυστυχώς τα 2 τελευταία χρόνια καταβάλλονται με πάρα πολλές καθυστερήσεις και μάλιστα μετά από αρκετές δυστυχώς Συνδικαλιστικές παρεμβάσεις.
           Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο των καθυστερήσεων, εμείς στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, σε σχέση με άλλα Νοσοκομεία, μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2011, μπορούμε να πούμε ότι πηγαίναμε καλά.  Προβλήματα παρουσιάστηκαν όταν το Νοσοκομείο μας δεν απάντησε - δεν ανταποκρίθηκε στο ερώτημα για τις απαιτούμενες σχετικές πιστώσεις του τελευταίου τριμήνου του 2011. Αυτή η μη ανταπόκριση είχε ως αποτέλεσμα να μην δοθούν τα απαιτούμενα κονδύλια, και έτσι  ό Οκτώβρης και ο Νοέμβρης να πληρωθούν με καθυστερήσεις και μετά από πάρα  πολλές προσπάθειες του Σωματείου μας και μάλιστα με χρήματα πού εξασφάλισε το Σωματείο μας από την 6η ΥΠΕ, εν αντιθέσει με τον Δεκέμβρη πού παρά τις προσπάθειές μας, παραμένει απλήρωτος γιατί δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι σχετικές απαιτούμενες πιστώσεις πού ανέρχονται στις 113.724 Ευρώ (79.166 για το Προσωπικό και 34.568 για Επιστημονικό) και έτσι να παραμένει  ακόμη όχι χαμένος αλλά διεκδικήσιμος.
          Το πρώτο τρίμηνο του 2012, οι καθυστερημένες πιστώσεις πού διατέθηκαν, έδωσαν την δυνατότητα πληρωμής όλων μας για τον ΓΕΝΑΡΗ και ΦΛΕΒΑΡΗ  και μερικώς τον  ΜΑΡΤΗ.  Εδώ  επειδή κυκλοφορούν πολλά να πούμε ότι έχοντας κάνει υπέρβαση στο πλαφόν, για την καταβολή ολόκληρου του Μάρτη έλλειπαν 12.540 ευρώ περίπου και επειδή ή διαδικασία άλλαζε, επέστρεφε και πάλι στην ΥΔΕ όπου θα πηγαίνουν πλέον οι σχετικές πιστώσεις και θα κόβονται τα σχετικά εντάλματα και προκειμένου να μην επιστραφούν πίσω οι πιστώσεις πού είχαμε, θεωρήθηκε σωστό και πρέπον, ότι πιστώσεις υπήρχαν αυτές να διατεθούν  σε όσους Συναδέλφους έφθαναν και για τους υπόλοιπους, αυτούς δηλ πού έμειναν εκτός, όπως τα Κ.Υ και Παραϊατρικό, να διεκδικούσαμε τις υπολειπόμενος πιστώσεις από την ΥΠΕ, διαδικασία πού δυστυχώς δεν προχώρησε όπως την περιμέναμε. Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι με αφορμή τις ελλιπείς αυτές πιστώσεις και τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου με παρέμβαση του Εκπροσώπου μας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου πάρθηκε ομόφωνη απόφαση, βάσει της οποίας το Νοσοκομείο ζητάει από την ΥΠΕ και το αρμόδιο Υπουργείο, επιπλέον πιστώσεις, πιστώσεις  που να καλύπτουν την λειτουργία μας.
          Σε ότι αφορά το επόμενο τρίμηνο ΑΠΡ-ΜΑΗ-ΙΟΥΝΗ, δεν έχει γίνει καμία καταβολή σε κανένα Νοσοκομείο, γιατί δεν έχουν εκταμιευθεί από το Υπουργείο οι σχετικές πιστώσεις.
         Γ΄ αυτήν την νέα καθυστέρηση ασχοληθήκαμε και πάλι στο Δ.Σ του Σωματείου μας και μάλιστα στην 9η/27.6.12 Συνεδρίαση του, όπου εκτιμήσαμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει κάθε φορά να γινόμαστε ζητιάνοι για την πληρωμή μας και ότι δεν μπορεί κάθε φορά να παρεμβαίνει και να δίνει λύσεις το Σωματείο για την καταβολή αυτών των χρημάτων, πού το ξανατονίζουμε είναι υποχρέωση του κράτους να δίνει τις σχετικές λύσεις και μάλιστα εγκαίρως.
          Για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ λοιπόν  αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε όλους εσάς - τα Μέλη μας, να σάς ενημερώσουμε για την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση, να σας υπενθυμίσουμε την  κατάσταση πού όλοι βιώνουμε και να  προετοιμάσουμε έτσι τις συνθήκες για την αναγκαιότητα των Κινητοποιήσεων, πού απ΄ ότι φαίνεται θα χρειαστούν και γι΄ αυτό το αυτονόητο ζήτημα. Κινητοποιήσεις τις οποίες πριν τις ξεκινήσουμε μόνοι μας ή συνεργαζόμενοι με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής μας, είπαμε να απευθυνθούμε στην Ομοσπονδία μας την ΠΟΕΔΗΝ, από την οποία περιμένουμε και θα ζητήσουμε να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, δεδομένου ότι αυτά τα προβλήματα πού προαναφέρουμε δεν είναι προβλήματα μόνον του δικού μας Νοσοκομείου, είναι προβλήματα πού βιώνουν - αγγίζουν και αφορούν όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία της χώρας μας.
       Κλείνοντας αυτήν μας την αναφορά – ενημέρωση, θέλουμε να σας επισημάνουμε αυτό πού λέμε και στην αρχή, ότι δηλ οι ΑΡΓΙΕΣ-ΝΥΚΤΕΣ-ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ είναι μέρος του μισθού μας και γι΄ αυτό τον λόγο το κράτος οφείλει να τις καταβάλλει εγκαίρως και μάλιστα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, ιδιαιτέρως δε αυτήν την περίοδο, την περίοδο  της κρίσης και των περικοπών- των οικονομικών δυσκολιών, πού κι΄ αυτές δυστυχώς οι καταβολές  είναι άκρως απαραίτητες σε όλους μας, άκρως αναγκαίες για την επιβίωσή μας.
          Βέβαια δοθείσης της ευκαιρίας να πούμε ότι ο Αγώνας μας δεν πρέπει να εξαντλείται, ούτε να σταματάει εδώ. Επιβάλλεται και πρέπει να συνεχίζεται και σε άλλους τομείς, όπου υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, προβλήματα πού απειλούν σοβαρά την συνέχεια της λειτουργίας μας ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ’  αυτό, όπως:
-     Η καθημερινή αναζήτηση ΥΛΙΚΩΝ,  το καθημερινό και μάλιστα ντροπιαστικό για το Νοσοκομείο μας πρόβλημα. Οι ελλείψεις υλικών  πού καθημερινά ταλαιπωρούν Ασθενείς και Εργαζόμενους,  αποδυναμώνουν και υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο μας, καθιστώντας το έτσι δυστυχώς   αναποτελεσματικό.
-     Η  αναζήτηση διεξόδου απέναντι στις μεγάλες ελλείψεις πού έχουμε σε Προσωπικό και Ιατρούς, εξαιτίας των οποίων το αμέσως επόμενο διάστημα πιθανά να κλείσουν Τμήματα και Υπηρεσίες.
-     Και βεβαίως τα κτιριακά μας πού  και αυτά 4 χρόνια μετά θέλουν δυστυχώς καθημερινή παρακολούθηση και πιέσεις.
                                     Δ. Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ   ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Διαβάστε τα σχετικά δημοσιεύματα κάνοντας κλίκ στούς παρακάτω συνδέσμους:
1. http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30070:2012-07-10-16-32-18&catid=55:politics&Itemid=191
2. http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=29990:2012-07-09-11-16-30&catid=45:sports&Itemid=197
3. http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=20118
4. http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/134841

Δεν υπάρχουν σχόλια: