Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Δημιουργείται Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.

         Με την υπ’ αρ. πρωτ. Υ3α/Γ.Π.οικ.133627/2010 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκε μεταξύ  άλλων η υλοποίηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 του έργου : «Κατασκευή και εξοπλισμός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Πατρέων με προϋπολογισμό 4.500.000,00 €  και με φορέα μελέτης-κατασκευής, όπως ρητά αναφέρεται, το Δήμο Πατρέων».
        Ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος, μετά από συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βασ. Λοτσάρη και τη Τεχνική Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ, απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή στο Δήμαρχο Πατρέων ώστε να εισαχθεί ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση του ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων προς το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» που είναι ο φορέας λειτουργίας, προκειμένου να οικοδομηθεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
        Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η Γενική/Οικογενειακή Ιατρική βρίσκονται στην επικαιρότητα τόσο στο ευρωπαϊκό στερέωμα όσο και στη χώρα μας, αποτελώντας βασικό συστατικό στοιχείο όλων των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών τα τελευταία χρόνια. Κατά συνέπεια η κατασκευή ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο μας, κρίνεται επιβεβλημένη διότι αφενός μεν θα αποσυμφορίσει τα νοσοκομεία της περιοχής και αφετέρου θα σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών για περιστατικά που χρήζουν παροχής πρώτων βοηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: