Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η εφεδρεία στο δημόσιο και πάλι στην επικαιρότητα.

Τ
α «κουκιά» δε φαίνεται να βγαίνουν και σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από υψηλόβαθμα στοιχεία του υπουργείου είναι πολύ πιθανό να τεθεί εκ νέου το θέμα της εφεδρείας για 15.000 υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα το 2012.
Η Τρόικα πιέζει για απολύσεις την ίδια στιγμή που η ελληνική πλευρά επιμένει ότι ο περιορισμός των προσλήψεων και οι προβλεπόμενες συνταξιοδοτήσεις θα μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, ελαφρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι απολύσεις στο Δημόσιο, τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών προωθούν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν και δραστικές αλλαγές στις συντάξεις συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών.
Στην υλοποίηση του μέτρου της εφεδρείας για 15.000 υπαλλήλους του στενού δημοσίου τομέα το 2012 επιμένει η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, με ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασής του τα επόμενα χρόνια, εάν διαπιστωθεί ότι μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις και τον περιορισμό των προσλήψεων δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στην «Κ» ότι χωρίς την εφεδρεία δύσκολα θα βρεθούν τα 11,6 δισεκατομμύρια των περικοπών που πρέπει να γίνουν την διετία 2013 - 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: