Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 20ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2013.

       Μετά την Απεργιακή Κινητοποίηση της 31ης του Γενάρη, η συνέχεια και η κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων ήταν και είναι επιτακτική. Τα Προβλήματα για όλους εμάς τους Εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα -θύματα της ίδια πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα και τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού- που βρεθήκαμε εξαρχής στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιθέσεων και  που εξακολουθούμε να δεχόμαστε απροκάλυπτα και προκλητικά την πιο σκληρή επίθεση, οξύνονται και διογκώνονται.
        Συρρικνώνουν βίαια το Δημόσιο και απολύουν χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Η Συγκυβέρνηση, απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες, στην εφαρμογή της πιο ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, την στιγμή πού όλες οι Υπηρεσίες στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις, την περίοδο όπου το νούμερο των 150.000 λιγότερων Δημοσίων Υπαλλήλων έχει καλυφθεί ήδη μέσα από τις πάμπολες Συνταξιοδοτήσεις, όπου οδηγήθηκαν αρκετοί Συνάδελφοί μας, λόγω της ασκούμενης Κυβερνητικής πολιτικής στα Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά μας ζητήματα και όχι μόνον.  Παρά τις δηλώσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων, με όχημα τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Υπαλλήλων, θα προχωρήσουν  σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών, σε απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δέσμευσή τους στους δανειστές της χώρας. Θα  χρησιμοποιήσουν την αξιολόγηση για να θυσιάσουν ως άλλη Ιφιγένεια, 25.000 εργαζόμενους -25.000 οικογένειες- μέσα στο 2013. Κατ’ εντολή της Τρόικας, μάλιστα, η διαδικασία επισπεύδεται προκειμένου να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι έως το Μάρτιο και 12.500 έως τον Ιούνιο του 2013.
     Λεηλατούν τα εισοδήματά μας. Οι μειώσεις που έχουμε υποστεί ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%.
     Καρατομούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αφού για χρόνια καταλήστευσαν τα αποθεματικά των Ταμείων μας, μέσω των  εφαρμοζόμενων πολιτικών και αφού τους έδωσαν τη χαριστική βολή με το κούρεμα των Ομολόγων, τώρα τα χαρακτηρίζουν “μη βιώσιμα” και τα οδηγούν στη διάλυση.
      Υποβαθμίζουν ανεπίτρεπτα την υγειονομική μας περίθαλψη. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους εκατομμύρια ασφαλισμένους διαλύεται. Υπηρεσίες Υγείας σκόπιμα εγκαταλείπονται στην τύχη τους, υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται και στη συνέχεια καταργούνται ή συγχωνεύονται.
           Επιχειρούν να μας φιμώσουν, να μας καθυποτάξουν και να μας κρατήσουν κάτω από τον αυστηρό και απόλυτο έλεγχό τους, μέσα από τις νέες δρακόντειες πειθαρχικές διατάξεις. Δεν θεωρείται πλέον απαραίτητη η απόδειξη της ενοχής! Αρκεί μόνο η παραπομπή στο ακροατήριο μετά την όποια καταγγελία για να τεθεί ο οποιοσδήποτε από εμάς σε αυτοδίκαιη αργία!
         Με την  σημερινή μας ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, στέλνουμε την  δική μας απάντηση, την απάντηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενάντια στην υλοποίηση των σχεδίων της Κυβέρνησης, η οποία καθ' υπόδειξη της Τρόικας, αδιαφορεί για την κατάρρευση των Υπηρεσιών του Δημοσίου, αδιαφορεί για τις ανάγκες της ελληνικής Κοινωνίας σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, αδιαφορεί για τη δραματική επίπτωση στα ποσοστά της ανεργίας και ασχολούμενη μόνο με το πώς θα δοθούν οι αρμοδιότητες του Δημοσίου, βορρά στους ιδιώτες επιχειρηματίες, επισπεύδει τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.
         Με την σημερινή μας Απεργία, όλοι εμείς οι Εργαζόμενοι όλων των κλάδων του Δημόσιου, του Ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα που «γονατίζουν» την Κοινωνία. Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα απέναντι στο κυβερνητικό δόγμα που επιδιώκει τη δραστική κατάργηση των απεργιών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
      Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία.                            
    Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.
         Πιστεύουμε ότι μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε να ακολουθήσει η Κυβέρνηση και στην πολιτική που επιβάλλει,  είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική.
          Για το λόγο αυτό, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προχωράμε στη σημερινή ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Γενική Απεργία, διεκδικώντας:
·  Την Ανατροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, που Συγχωνεύουν–Καταργούν Νοσοκομειακές και Προνοιακές Μονάδες, περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, απολύουν Δημοσίους Υπαλλήλους, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απαγορεύουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που υποβαθμίζουν, υπονομεύουν και  διαλύουν το Ε.Σ.Υ.
·   Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
·   Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Άμεσα Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού.
·   Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας. Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία - Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.
·   Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην κατεύθυνση ενός δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.
·   Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας. Η
           μόρφωση είναι δικαίωμα όλων.
·   Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
·   Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων - Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
·   Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία.
·   Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες.
      Τα μέτρα που παίρνονται ΑΓΓΙΖΟΥΝ και ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!
  Η μεγάλη  ώρα της  αναμέτρησης,  για  τους  Δημόσιους  Υπαλλήλους,  έφτασε!          
        Στις 20 του ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ     
  ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ  ΜΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ  ΣΑΡΩΝΕΙ  ΤΑ  ΠΑΝΤΑ
            ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Δυναμικά και ανυποχώρητα
               Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίσταση     

Δεν υπάρχουν σχόλια: