Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Δεν μιλάμε για απολύσεις στο Δημόσιο.

Στουρνάρας: Δεν μιλάμε για απολύσεις στο Δημόσιο         Απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο Γιάννης Στουρνάρας μετά από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης που εξέτασε την πορεία αξιολόγησης των δομών των υπουργείων.

«Αυτή την στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις», διαβεβαίωσε ο υπουργός οικονομικών που ερωτηθείς για το περιχόμενο της σύσκεψης, τόνισε ότι ευρύτερος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου κάτι που αποτελεί στοιχείο του νέου αναπτυξιακού προτύπου που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

        Το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή εκτός του κ. Στουρνάρα, των υπουργών Αντώνη Μανιτάκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Κωστή Χατζηδάκη, Γιάννη Βρούτση, Αθανάσιου Τσαυτάρη, Αντώνη Ρουπακιώτη και Θ. Καράογλου ενέκρινε τα νέα οργανογράμματα τεσσάρων υπουργείων.

Ετσι:

          Στο υπουργείο Εργασίας υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 37% ενώ ενισχύεται το Σώμα επιθεώρησης Εργασίας για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα υπάρξει μείωση κεντρικών και περιφερειακών οργανικών μονάδων κατά 58%.
         Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα υπάρξει μείωση οργανικών μονάδων κατά 26%
Στο υπ. Μακεδονίας - Θράκης μείωση οργ. μονάδων κατά 53%.
Το επόμενο διάστημα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, θα εγκριθούν τα οργανογράμματα σε ακόμη πέντε υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: