Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εφεραν αποτελέσματα οι Παρεμβάσεις του Σωματείου μας για την ΜΧΜΘ.

         Η παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ  του Σωματείου μας, που έγινε την Τετάρτη 6/2/13 και η δημοσιοποίηση των προβλημάτων της μονάδας χημειοθεραπείας, έφεραν αποτελέσματα.
          Κατ΄ αρχήν ανάγκασαν τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να παρέμβει, τόσο την ΠΕΜΠΤΗ 7/2/13 όπου κάλεσε σε σύσκεψη τους Διοικητές και τους Διευθυντές των Φαρμακείων των Νοσοκομείων της περιοχής μας, για να βρεθεί λύση στη διάλυση των Φαρμάκων, όσο και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2/13 όπου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο για να δει το πρόβλημα των χώρων της Μονάδας  Χημειοθεραπείας. Διαδικασίες όπου δυστυχώς, ο Διοικητής της ΥΠΕ χωρίς την δική μας συμμετοχή και παρουσία, έδωσε ανέφικτες και ανεφάρμοστες λύσεις, όπως:
Ø  Τη λειτουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας σε δύο διαφορετικούς χώρους, λύση πρωτάκουστη και επικίνδυνη για Μονάδες. Δόθηκε δηλ. εντολή για λειτουργία της Μονάδας, τόσο εκεί πού λειτουργεί σήμερα, όσο και  στη Νεφρολογική μονάδα, σε απόσταση 100 μέτρων από τον κύριο χώρο.
Ø   Την διάλυση των Φαρμάκων από τούς Παρασκευαστές, ειδικότητα ξένη προς το αντικείμενο και μη προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις.
¨Λύσεις¨ που σαφώς δεν ήταν στα πλαίσια των διεκδικήσεων του Σωματείου μας, ¨Λύσεις¨ που δεν αντιμετώπιζαν τα προβλήματα και γι΄  αυτό μόλις τις έμαθε ό Πρόεδρος του Σωματείου μας Κώστας Πετρόπουλος αντέδρασε αμέσως.
         Συγκεκριμένα την Δευτέρα το Πρωϊ 11/2/13 και πριν την εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με παρεμβάσεις του  Προέδρου του Σωματείου μας στη Νοσηλευτική Διεύθυνση και στον Διοικητή του Νοσοκομείου, δρομολογήθηκε ΣΥΣΚΕΨΗ, όπου με την συμμετοχή:
§   Του Διοικητή του Νοσοκομείου Δημ. Κοσμόπουλου.
§   Της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης (Παπαναγοπούλου, Μιχαλαριά).
§   Του Δ.Σ του Σωματείου μας (Πετρόπουλος, Αγγελακοπούλου, Σουγλέρης, Ασλανίδη, Λάππας, Σπηλιόπουλος, Μαυρίκη).
§   Του Φαρμακείου (Σκεπάρνη, Αρσένου).
§   Της Τεχνικής Υπηρεσίας (Σταματόπουλος, Φωτοπούλου).
§   Και φυσικά του Διευθυντή της ΜΧΜΘ, του Κου Γκινόπουλου.
Βρέθηκε λειτουργική λύση για τους χώρους, όχι όμως για την διάλυση των φαρμάκων, όπου  αφού απορρίφθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, επιμείναμε στην διάλυση των Φαρμάκων από τους Φαρμακοποιούς όπως ορίζουν οι σχετικές κείμενες διατάξεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση ζητήσαμε από τον Διοικητή να ζητήσει την επιστροφή στο Νοσοκομείο μας, των 2 μετακινημένων σε άλλα Νοσοκομεία δικών μας  Φαρμακοποιών, ειδάλλως την πρόσληψη άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: