Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Aνακοίνωση-Κάλεσμα του Σωματείου μας για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013.

1η ΜΑΗ 2013 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ κ΄ ΑΓΩΝΑ
       Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.
        Το Δ.Σ του Σωματείου μας απευθύνει θερμό Αγωνιστικό χαιρετισμό, προσκλητήριο ενότητας και Αγώνα, προς όλους τους Συναδέλφους-Εργαζόμενους-Μέλη του Σωματείου μας, καλώντας τους σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση των Συνδικάτων, την 1η του ΜΑΗ στις 10:30 το πρωϊ μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
         Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, βρίσκει όλους τους Εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα, στοχοποιημένους και αντιμέτωπους με την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, μια πολιτική πού:
-Διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες, με τις Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Φορέων-Οργανισμών τμημάτων κ΄ Υπηρεσιών και τις τεράστιες ελλείψεις σε Προσωπικό.
-Διαλύει τα Ασφαλιστικά μας ταμεία, τα οποία οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση, καθιστώντας αβέβαιο το δικαίωμα στην αξιοπρεπή Σύνταξη.
-Απολύει Δημοσίους Υπαλλήλους, με την μονιμότητα, που είναι κατάκτηση ενός και πλέον αιώνα και μάλιστα κατοχυρωμένη μέσα από το Σύνταγμα, ουσιαστικά να καταργείται, εκτοξεύοντας την Ανεργία που σήμερα αγγίζει το 30 %.
     Η 1η ΜΑΗ του 2013, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία αντιμέτωπους με μια μνημονιακή πολιτική που επιβάλλει:
-Υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ,
-Υποστελέχωση των μονάδων Υγείας από Προσωπικό και Ιατρούς.
-Συγχωνεύσεις-καταργήσεις Νοσοκομείων τμημάτων και Υπηρεσιών, μειώσεις κλινών και Οργανικών θέσεων.
μια μνημονιακή πολιτική πού έχει τεράστιες επιπτώσεις στους Εργαζόμενους και στους Πολίτες, στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας που δυστυχώς υποβαθμίζονται.
         Η 1η ΜΑΗ του 2013, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ - που λειτουργούμε με εκκρεμή τα κτιριακά μας προβλήματα και τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και με πάρα πολλές ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών - σε κινητοποιήσεις:
-για να Υπερασπιστούμε τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.
-για να Περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά αγαθά, με αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και βεβαίως την βελτίωση των συνθηκών Νοσηλείας και το πιο σημαντικό την Ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας όλων, για να μην υπάρχει κανένας πολίτης χωρίς ΔΩΡΕΑΝ Υγειονομική κάλυψη.
-για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις μνημονιακές πολιτικές που ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ το ΕΣΥ και ΒΛΑΠΤΟΥΝ την ΥΓΕΙΑ.
Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ μας βρίσκει να  ΑΓΩΝΙZOMΑΣΤΕ
-Για να μην κλείσει καμία Νοσοκομειακή μονάδα, κανένα τμήμα και καμιά υπηρεσία των δημόσιων Νοσοκομείων. Να μην εκχωρηθεί κομμάτι-κομμάτι η λειτουργία της Υγείας στους Ιδιώτες.
-Για να αποκτήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία επαρκή – πλήρη χρηματοδότηση και να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις υλικών και να αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.
-Για να γίνουν οι αναγκαίες και απαραίτητες Προσλήψεις Προσωπικού και Ιατρών, για να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις πού δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.
-Για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι κτιριακές εκκρεμότητες του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, εκκρεμότητες που επιβαρύνουν τις υπόλοιπες δομές υγείας στη περιοχή μας και να επαναλειτουργήσει επιτέλους πλήρως το άκρως απαραίτητο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, το Νοσοκομείο πού αγαπούν και προτιμούν όλοι οι Πολίτες της περιοχής μας και όχι μόνον.
-Για να ανατραπούν οι πολιτικές των Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων φορέων, Τμημάτων, Υπηρεσιών και οργανικών θέσεων. Ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών και των καταστροφικών επιπτώσεων σε ΕΣΥ – ΕΟΠΥΥ.
-Για να ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ οι πολιτικές πού οδηγούν σε Διαθεσιμότητες και Απολύσεις μέσω αξιολογήσεων «μαϊμού», για να μην γίνει καμία απόλυση Εργαζόμενου από τον Δημόσιο τομέα.
-Για να καταβληθούν ΑΜΕΣΑ σε όλους μας τα οφειλόμενα για τις Αργίες και τα Νυκτερινά, που υποχρεωτικά μας επιβάλλονται να κάνουμε.
            Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
       Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις, την 1η του ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, βγαίνουμε όλοι στους δρόμους, συνεχίζοντας τον ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ μια άλλη πολιτική που να διασφαλίζει τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ μας ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Όλοι λοιπόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση των Συνδικάτων την 1η του ΜΑΗ, στις 10:30 το Πρωϊ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: