Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Aνακοίνωση-Κάλεσμα του Σωματείου μας στούς Συναδέλφους - Μέλη για τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ του ΑΠΡΙΛΗ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
       Ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε κινητοποιήσεις. Σε νέες Απεργιακές Κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε και πάλι τόσο την καταβολή των δεδουλευμένων μας, όσο και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής διάλυσης του ΕΣΥ, αλλά και γενικά την επίλυση  της πληθώρας των προβλημάτων πού αντιμετωπίζουμε στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και ιδιαιτέρως στο Πολύπαθο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, των προβλημάτων πού έχουν να κάνουν:
Ø                 Με τις πολιτικές Συγχώνευσης Νοσοκομείων-Τμημάτων και Υπηρεσιών, τις μειώσεις κλινών και οργανικών θέσεων, μνημονιακές πολιτικές πού είναι σε εξέλιξη και βεβαίως την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, το 5εύρω, τα απογευματινά ιατρεία κλπ άλλες πολιτικές πού εφαρμόζονται στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, πολιτικές που είναι στην κατεύθυνση της  διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ.
Ø                 Με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και του ΕΟΠΥΥ. Τα Νοσοκομεία ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ με αποτέλεσμα τα μεγάλα ελλείμματα, τις μεγάλες ελλείψεις σε Υλικά -Τρόφιμα και Φάρμακα και το χειρότερο την αναστολή βασικών τους λειτουργιών. Οι φετινοί προϋπολογισμοί πού είναι περικομμένοι κατά 800 εκ Ευρώ έναντι των περυσινών σ’  όλα τα Νοσοκομεία, δεν εγγυώνται την πλήρη και σωστή λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων.
Ø                 Με τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών, ελλείψεις πού καθημερινά μεγαλώνουν, τόσο από τις πάμπολλες Συνταξιοδοτήσεις πού οδηγούνται οι Εργαζόμενοι λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, όσο και από τις μηδενικές προσλήψεις, με αποτέλεσμα την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς των Συναδέλφων μας και την οριακή λειτουργία των Νοσοκομείων .
Ø                 Την μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας, των Αργιών και Νυκτερινών πού υποχρεωτικά μας επιβάλλουν να κάνουμε, λόγω της 24ωρης λειτουργίας των Νοσοκομείων.
        Απ΄ αυτήν την πολιτική βεβαίως δεν εξαιρείται ούτε το Πολύπαθο-Σεισμόπληκτο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, όπου:
Ø                 Οι πάρα πολλές Συνταξιοδοτήσεις και οι μηδενικές προσλήψεις, έχουν οδηγήσει την λειτουργία μας, Νοσοκομείο-Εργαζόμενους και Ιατρούς σε οριακά επίπεδα, καθιστώντας έτσι δυστυχώς δυσχερή την λειτουργία μας και αβέβαιο το μέλλον του Νοσοκομείου.
Ø                 Η Υποχρηματοδότηση μας, το κούρεμα των αποθεματικών μας (3 εκ. Ευρώ), ο περικομμένος κατά 13 % προϋπολογισμός έναντι του περυσινού με τα πάμπολλα και γνωστά σε όλους μας προβλήματα, αλλά και η κάλυψη μέσα απ΄ αυτόν των υποχρεώσεων του Υπουργείου για την μεταστέγαση και επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου, δεν εγγυώνται την πλήρη και σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου, την κάλυψη όλων των αναγκών του ιδρύματος, με άμεσες και τεράστιες επιπτώσεις. Πρόβλημα πού ήδη άρχισε να διαφαίνεται από τους πρώτους κιόλας μήνες της χρονιάς πού διανύουμε, στο πλύσιμο του Ιματισμού, στην Καθαριότητα, στο Υγειονομικό Υλικό, κλπ.
Ø                 Τα κτιριακά μας προβλήματα, 5 χρόνια μετά τον σεισμό, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Πέρα από τις καθυστερήσεις πού υπάρχουν στην έγκριση από το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της δεύτερης και τελευταίας ανατιθεμένης εργολαβίας του πολυωρόφου, το Υπουργείο Υγείας δεν χρηματοδοτεί το Νοσοκομείο με το απαραίτητο ποσό των 400.000 Ευρώ, δυστυχώς ούτε για την άκρως απαραίτητη μεταφορά-μεταστέγαση και επαναλειτουργία του ήδη έτοιμου διωρόφου κτιρίου.
         Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα, πού δεν είναι και τα μόνα, όπως όλοι  οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, έτσι και εμείς οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις.
                              Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ω Ν Τ Α Σ
- ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ των Οφειλόμενων ΑΡΓΙΩΝ  και
   ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ.
-  ΑΜΕΣΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Νοσοκομείου μας.
-  ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μνημονιακής πολιτικής,της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
   ΔΙΑΛΥΣΗΣ του Ε.Σ.Υ.
- ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών για ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ
   Νοσοκομείων, Τμημάτων, Μονάδων και Υπηρεσιών.
-  ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, των
   ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
-  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ των εκκρεμοτήτων στα
   κτιριακά μας.               
 - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ και μόνον ΜΟΝΙΜΟΥ
   ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
                     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
       Για όλα αυτά τα ζητήματα πού δεν είναι και τα μόνα, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ να δώσετε το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΩΝ, να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ και να ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ  με όλες σας τις δυνάμεις,  τις παρακάτω ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
1.ΤΡΙΤΗ 2/4/13: 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 9-12, με  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις   9πμ στην Πύλη και ΚΑΤΑΛΗΨΗ των Διοικητικών Υπηρεσιών.
2. ΠΕΜΠΤΗ 4/4/13: 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 9-12, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 9πμ στην Πύλη, με παράλληλο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των Ταμείων και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ όλων στην Διοίκηση.
3.ΤΕΤΑΡΤΗ 10/4/13:3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στις ώρες 9-12, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9 πμ στην ΠΥΛΗ, για την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ του Νοσοκομείου, όπου καλούμε όλους τους Φορείς, Εργατικά  Σωματεία, φορείς και χρήστες των Υπηρεσιών Υγείας, κλπ για  να απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των  Προβλημάτων πού  αντιμετωπίζουμε ως Νοσοκομείο κ΄ Εργαζόμενοι σ’  αυτό.                                 
4.ΠΕΜΠΤΗ 11/4/13: 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στις ώρες 9-12, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 9 πμ στην ΠΥΛΗ και στη συνέχεια  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στην Υ.ΠΕ, μαζί με τους υπόλοιπους Εργαζόμενους του χώρου της Υγείας στην περιοχή μας.
5.ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4/13: Συμμετοχή στην 6ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της  ΠΟΕΔΗΝ, στις ώρες 09:00-15:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 πμ μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και πορεία προς την ΥΠΕ.
6. ΤΡΙΤΗ 23/4/13:  Κορυφώνουμε τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 8 το Απόγευμα στην Πλ. Γεωργίου μαζί με τά άλλα Σωματεία των Νοσοκομείων της Πάτρας και βεβαίως τους Φορείς και χρήστες των Υπηρεσιών Υγείας, Εργατικά Σωματεία κλπ, για την Αντιμετώπιση των Προβλημάτων πού αντιμετωπίζουμε στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: