Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η 3ωρη Στάση Εργασίας στα ΤΕΠ, για τις επιθέσεις στο Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό.

         Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10.00 έως τις 13.00, προχώρησαν  χθές το Σωματείο μας, για τους Εργαζόμενους στα ΤΕΠ, με σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 στον χώρο των  ΤΕΠ,  διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα και τις συνθήκες λειτουργίας των ΤΕΠ και ιδιαιτέρως για τις πολλές αρκετά συχνές και επικίνδυνες επιθέσεις στο Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό.
           
 Σχετικό μ΄ αυτήν την Κινητοποίηση το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σωματείου μας:
         ¨ Mετά από σχετική  απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε  σήμερα 9/9/13, η 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Εργαζόμενων στα ΤΕΠ της Νέας πτέρυγας, αλλά και η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλων των εκεί Εργαζόμενων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδιαιτέρως για τις πάρα πολλές, αρκετά συχνές και επικίνδυνες επιθέσεις που δέχονται χωρίς λόγο και αιτία.
          Στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ αυτή, κατατέθηκαν μια σειρά από προτάσεις, στον Διοικητή του Νοσοκομείου, που  κλήθηκε και παραβρέθηκε μαζί με την Νοσηλευτική και Τεχνική Υπηρεσία, τον Διευθυντή των ΤΕΠ και  την Προϊσταμένη του Γρ. Επιστασίας, προτάσεις που διαμορφώθηκαν στην σχετική παράλληλη με την κινητοποίηση, συζήτηση που έγινε με όλους τους Εργαζόμενους, για την καλύτερη Οργάνωση και Λειτουργία των ΤΕΠ, για την Ασφαλή λειτουργία των εκεί Συναδέλφων Εργαζόμενων, όπως:
Ø Η Αναγκαιότητα την συνεχούς παρουσίας της Ασφάλειας του Νοσοκομείου στο χώρο των ΤΕΠ.
Ø Η λειτουργία της ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν και όχι ως επέκταση της Παθολογικής Κλινικής, λειτουργία που εγκυμονεί κινδύνους.
Ø Κλείσιμο των εισόδων των Ιατρείων με φυσούνες, έτσι ώστε αυτά να είναι προσβάσιμα μόνον στους Ασθενείς  που θα πρέπει να εξετάζονται χωρίς την θέα των συνοδών, αλλά και να διασφαλίζεται ή ασφαλής και ακώλυτη εργασία των Συναδέλφων μας.
Ø Λειτουργία του Μικροβιολογικού και του Βιοχημικού στις ημέρες εφημερίας στο χώρο που προβλέπεται γι΄ αυτά στα ΤΕΠ και βεβαίως την μη λειτουργία των υπερήχων στα ΤΕΠ για τακτικά περιστατικά.
Ø Παρέμβαση στα Ασανσέρ των Ασθενών, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η άμεση και ελεύθερη διακίνηση των Ασθενών.
Ø Λειτουργία του χώρου αναμονής των συνοδών, με την εγκατάσταση σ΄ αυτόν δικτύου ενδοεπικοινωνίας, για την απαραίτητη ενημέρωσή τους και όταν αυτή είναι αναγκαία.
Ø Λειτουργία των χώρων των ΤΕΠ, όπως αυτοί έχουν σχεδιαστεί από την κατασκευάστρια εταιρεία,  σε ότι αφορά την διακίνηση και παραμονή των Ασθενών.
         Για όλα αυτά ζητήσαμε την ΑΜΕΣΗ σχετική απάντηση αντιμετώπισής τους, προτού χρειαστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας."    

Δεν υπάρχουν σχόλια: