Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

To N.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ στην χθεσινή πρώτη ημέρα της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

          Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά τη μεγάλη επιτυχία της 48ωρης Απεργίας και των Απεργιακών Συγκεντρώσεων της προηγούμενης εβδομάδας, όπου πλήθος κόσμου βγήκαν στους δρόμους, για να απαιτήσουν αλλαγή αυτής της συνεχιζόμενης Κυβερνητικής Πολιτικής, συνεχίζει τον αγώνα με την νέα 48ωρη Απεργία, σήμερα και αύριο, την 48ωρη της 24ης  και 25ης  του Σεπτέμβρη, μια ΑΠΕΡΓΙΑ που γίνεται με αφορμή την σημερινή  επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικα στη χώρα μας.
Ο αγώνας διαρκείας που ξεκίνησαν όλοι οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ενάντια στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές – τις πολιτικές που διαλύουν τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες, που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους – τις πολιτικές  Κυβέρνησης - Τρόϊκα, που στοχοποιούν  και απαξιώνουν τον Δημόσιο Τομέα, που καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις Κοινωνικές παροχές και την Πρόνοια, τις πολιτικές που πλήττουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους - τους Εργαζόμενους που πρώτοι  απ΄ όλους υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων - και που σήμερα κατά χιλιάδες οδηγούνται στην ΑΝΕΡΓΙΑ, μέσω της διαθεσιμότητας και των Απολύσεων- συνεχίζεται με νέες κινητοποιήσεις για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.
Σήμερα λοιπόν που οι σχεδιασμοί Κυβέρνησης και Τρόικας, για νέες απολύσεις Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, που θίγουν  το σύνολο των χώρων του Δημοσίου, σήμερα που η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης  εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής εκφράζεται μέσα από τη μαζική και δυναμική συμμετοχή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στους αγώνες.
  Επιπρόσθετα, η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή που δρα ως εγκληματική οργάνωση, την οποία ακόμη μια φορά καταγγέλλουμε αλλά και οι συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις απέναντι στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση τους,  οι οποίες τελευταία πληθαίνουν και στις οποίες προστίθεται και η  δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, την οποία και καταγγέλουμε, όπως καταγγέλλουμε και κάθε μορφή βίας απ΄ όπου κι΄ αυτήν εκπορεύεται, εκφράζουν το φόβο και την ανησυχία του συστήματος συνολικά, που παρά το όργιο τρομοκρατίας και δυσφήμησης των εργατικών αγώνων, δεν κάμπτουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των Εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Αντίθετα, τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και την ασκούμενη  καταστροφική κυβερνητική πολιτική.
     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, το Φθινόπωρο έρχεται με νέα σκληρότερα μέτρα
Ήδη υλοποιούν τη νέα μνημονιακή συμφωνία για εν ψυχρώ απολύσεις 15.000 υπαλλήλων (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014) δρομολόγησαν τις 25.000 σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας (12.500 μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και 15.000 μέχρι τέλος Δεκέμβρη) από τους οποίους μεγάλος αριθμός, άγνωστος μέχρι στιγμής, θα οδηγηθεί σε απολύσεις.
 Ετοιμάζουν νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ. Τα Ταμεία αφού οι ίδιοι τα κατάντησαν προβληματικά μέσα από τη χρόνια εκμετάλλευση και αρπαγή των αποθεματικών τους αλλά και την προκλητική αρπαγή με το κούρεμα των ομολόγων, τώρα τα αφήνουν να καταρρεύσουν.
         Η πολιτική αυτή σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στους πολίτες, στην ίδια την πορεία της χώρας. Οδηγεί στο κλείσιμο Νοσοκομείων και στην υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, στο κλείσιμο σχολείων, στη στέρηση βασικών αγαθών προς τους πολίτες. Κλείνουν τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση και στέλνουν 20.000 μαθητές στα ιδιωτικά ΙΕΚ.
        Απέναντι λοιπόν σ΄ αυτές τις πολιτικές, τις Απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων, την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, όπου μακριά από μικροοπαραταξιακές διαφορές και πρακτικές που διασπούν το κίνημα και τον Αγώνα-χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, ΚΟΙΝΟΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ και ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ  με  τον μονόδρομο των Κινητοποιήσεων, αντιστεκόμενοι:
Ø Στις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Ø Στην διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Ø Στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους.
απαιτώντας την αλλαγή αυτής της πολιτικής, την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, την κατάργηση των μνημονίων που εξαθλιώνουν τους Έλληνες Πολίτες.
    Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
          Στα πλαίσια αυτής της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ, μετά την σημερινή  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που  πραγματοποιούμε αυτήν την ώρα,  τώρα δηλ που η τρόικα συναντάται με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για να επαναπροσδιορίσει προς το δυσμενέστερο τον αριθμό των διαθεσιμοτήτων και να επισπεύσει τις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων, σας καλούμε όλους, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη και ώρα 10:30 πμ, να συμμετάσχετε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνει οι Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πλατεία Γεωργίου, στηρίζοντας τους εκεί Εργαζόμενους αλλά και τούς Εκπαιδευτικούς, που πλήττονται από τις πάμπολες διαθεσιμότητες.
        Δοθείσης της ευκαιρίας να υπογραμμίσουμε, ακόμη μια φορά, την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνοντας την ανάγκη της Συνέχισης του Αγώνα, μέσα από ΜΑΖΙΚΕΣ και ΕΝΩΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις, ενάντια στην ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,  που αγγίζει και αφορά όλους μας.
                             ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
                               Να   τους  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: