Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Tο Σωματείο μας για την σημερινή 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


           Με το σύνθημα: ¨Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία – ούτε ένα Νοσοκομείο κλειστό – καμία Διαθεσιμότητα – καμία Απόλυση¨,  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και εμείς οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, στην 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την 4/9/13 στις ώρες 11:00 – 15:00, ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ:
Ø Στην Απαξίωση, Υποβάθμιση, Συρρίκνωση και Διάλυση  του Ε.Σ.Υ – των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών.
Ø Στο Κλείσιμο Μονάδων, Τμημάτων, Υπηρεσιών και Νοσοκομείων.
Ø Στην Υποχρηματοδότηση και Εγκατάλειψη των Νοσοκομείων.
Ø Στην Κινητικότητα, την διαθεσιμότητα, τις Απολύσεις Εργαζομένων.
Ø Στις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, ελλείψεις που δυσχεραίνουν την λειτουργία μας.
          Μ΄ αυτήν μας την Απεργιακή Κινητοποίηση,  που δεν θα είναι και η μοναδική, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Ø Επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ. ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ στα Οικονομικά αδιέξοδα του Νοσοκομείου μας.
Ø Την διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.
Ø Την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου Προσωπικού και βεβαίως την καλύτερη ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Υπηρεσιών μας, που δυστυχώς έχουν αφεθεί στην τύχη τους, στον αυτόματο πιλότο.
Ø Την προστασία των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών.
Ø Την Αποτροπή των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων.
Ø Να μην κλείσει ούτε ένα Νοσοκομείο, ούτε μία Κλινική, καμία Υπηρεσία.
          M΄ αυτήν μας την Κινητοποίηση ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ, ακόμη μια φορά, την απαράδεκτη κατάσταση της εγκατάλειψης του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, που δυστυχώς:
Ø Είναι χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο από την 22/6/13.
Ø Εκπέμπει s.o.s για την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, όπου αξίζει να το τονίσουμε ότι για το δύσκολο τελευταίο τρίμηνο του 2013 δεν υπάρχουν ούτε κωδικοί ούτε πιστώσεις για την λειτουργία του Νοσοκομείου, για Φάρμακα και αντιδραστήρια, για τρόφιμα και καύσιμα κλπ.
Ø Υπολειτουργεί λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας των αρμοδίων (Υ.ΠΕ και Υπουργείο), σε ότι αφορά τα κτιριακά του, όπου το ξανατονίζουμε, το διώροφο αν και έτοιμο λειτουργεί τμηματικά, γιατί ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ και το Υπουργείο δεν ευαισθητοποιήθηκαν για να μας χρηματοδοτήσουν με το σχετικό απαραίτητο ποσό των 300.000 Ευρώ.
         Γι΄ αυτήν την κατάσταση - για την οποία έχουν τεράστιες ευθύνες οι Διοικούντες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαιτέρως ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ, που επικοινωνιακά κάνει ανακοινώσεις χωρίς αντίκρισμα - θα έχουμε συνέχεια των κινητοποιήσεων, αγωνιζόμενοι για την Ολοκλήρωση των Κτιριακών μας εκκρεμοτήτων, την έναρξη των εργασιών στο 7όροφο κτίριο, για  την ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΔΙΩΡΟΦΟΥ κτιρίου και όχι μόνον.
         Επ΄ ευκαιρία λοιπόν ΡΩΤΑΜΕ τον Κον  Κατσίβελα και κατ΄ επέκταση την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που αδιαφόρησαν πλήρως όλο  αυτό το διάστημα που εμείς επιμέναμε και επιμένουμε για την ανάγκη της στήριξης του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, που ποτέ δεν ήλθε μέχρι σήμερα, πως θα αντιμετωπίσουμε και πότε αυτήν την κατάσταση; που το ξανατονίζουμε δημιουργήθηκε εξ΄ αιτίας της αδιαφορίας τους και της πολιτικής που υλοποιούν.
          ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ λοιπόν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ακόμη μια φορά αυτήν την Αδιάφορη και Ανύπαρκτη Στάση των αρμοδίων, που έχουν αφήσει τα προβλήματά μας στην τύχη τους και την Υγεία στο έλεος του Θεού.
     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την αντιμετώπιση της προαναφερόμενης κατάστασης. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ  ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, για την μεταστέγασή μας στο διώροφο αυτό κτίριο και την ΑΜΕΣΗ και ΠΛΗΡΗ  επαναλειτουργία μας εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: