Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Στην τελική ευθεία: Από ΟΤΑ, Υγεία και ευρύτερο δημόσιο το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

          Στις δεξαμενές από τις οποίες θα βρεθούν οι 12.500 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του έτους αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης την Πέμπτη.         Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας, καθώς και από την «περιφέρεια του Δημοσίου», δηλαδή από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
          Ειδικά για τα εν λόγω νομικά πρόσωπα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης».
         Ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή            Επιπλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος.
          Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: