Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΕΚΑΒ – ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ 14 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ


          Eξω φρενών ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον στόλο των ασθενοφόρων του. Το ΕΚΑΝ έχει μπει επίσημα πλέον... στη ζώνη του λυκόφωτος καθώς άνθρωποι μένουν τραυματισμένοι στο δρόμο επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο να τους παραλάβει.
        Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου με αποκορύφωμα ότι συντελέστηκε το πρωί της Τετάρτης όταν ένας άντρας που τραυματίστηκε σε τροχαίο έμεινε στο δρόμο για δεκαπέντε λεπτά περίπου!
         Το βράδυ της ίδιας ημέρας απαιτήθηκε μεταφορά ενός μικρού παιδιού στην Τρίπολη, όπως επίσης και ενός άλλου περιστατικού εκτός Πατρών. Λόγω των πολύωρων αποστολών το ΕΚΑΒ... έμεινε ακάλυπτο! «Κάνουμε τον σταυρό μας. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν σας κρύβω πως θα αναγκαστώ να παραιτηθώ» δήλωσε ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος.
         Τα 14 από τα 23 ασθενοφόρα που έχει το ΕΚΑΒ στη δύναμη του στην Αχαΐα είναι πλέον εκτός λειτουργίας ενώ από τα 9 που έχουν απομείνει το 1 ένα δεν χρησιμοποιείται καθώς έχει μετασκευαστεί για χρήση σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού έμπολα. Από τα ασθενοφόρα που παρελήφθησαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων (και τα οποία συμπλήρωσαν δεκαετία με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα) τα 7 είναι χωρίς μηχανή ενώ συνολικά 11 ασθενοφόρα είναι... εκτός λειτουργίας λόγω μηχανής. Δύο ακόμη ασθενοφόρα είναι μη επισκευάσιμα αφού έχουν τρακάρει.
        Μέσα σε όλα από την περασμένη εβδομάδα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας ο αξονικός και μαγνητικός τομογράφος του ΠΠΝΠ με αποτέλεσμα την μεταφορά σθενών για την πραγματοποίηση τους να έχει αναλάβει το ΕΚΑΒ.
         Θα πρέπει να περιμένουμε... ένα χρόνο!Μέσα σε όλα αυτά γίνεται διαγωνισμός για την αγορά νέων ασθενοφόρων. Πότε όμως θα παραληφθούν; Η γραφειοκρατία - σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα- καλά κρατεί. Σύμφωνα με τον κ. Μπαράκο διενεργείται διαγωνισμός για την απόκτηση 186 ασθενοφόρων σε όλη τη χώρα. Πότε όμως θα παραληφθούν όλα αυτά τα οχήματα από την στιγμή που ο διαγωνισμός... δεν έχει ακόμη ξεκινήσει; Και αν γίνουν ενστάσεις; Η καθυστέρηση θα είναι μεγάλη και πλέον το ΕΚΑΒ καταρρέει. Αν συμβεί κάτι σοβαρό τότε μάλλον... θα θρηνούμε θύματα! Και ως συνήθως... θα αναζητούμε ευθύνες...
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: