Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΟΕΔΗΝ σχετικάμε την συνάντησή της με τον Υπουργό Υγείας, την Παρασκευή 28/11/14.

ΑΘΗΝΑ 28/11/2014                     ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3887
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΒΟΡΙΔΗ
Συνάδελφοι,
              Η Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε την  Παρασκευή 28/11/2014 με τον Υπουργό Υγείας κο Μ.Βορίδη προκειμένου να θίξει τον εντεινόμενο αυταρχισμό των Διοικούντων των Μονάδων Υγείας σε βάρος υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών στελεχών που αντιστέκονται με τη θεσμική ή υπηρεσιακή ιδιότητά τους στην εφαρμογή των ασκούμενων ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.    
         Επικεντρωθήκαμε πέραν των άλλων διώξεων στις διώξεις της 6η ΥΠΕ.
           Αναπτύξαμε το σύνολο των αναίτιων διώξεων οι οποίες διευθύνονται από τον Νομικό Σύμβουλο της 6ης ΥΠΕ κο Λεπίδα. Ζητάμε την παρέμβασή του Υπουργού στους Διοικούντες προκειμένου να θέσουν στο αρχείο τις πειθαρχικές διώξεις «μαϊμού».
           Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει μία – μία τις υποθέσεις τις οποίες χαρακτήρισε αναίτιες και θα παρέμβει. Παράλληλα ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνση του Νομικού Συμβούλου της 6ης ΥΠΕ.
          Θέσαμε επίσης ζητήματα που περιλαμβάνει το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
         Ζητήσαμε 6μηνη ή ετήσια παράταση για τη μεταφορά των προμηθειών, της μισθοδοσίας, των πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την ομαλή μεταφορά στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το Ν.4238/2014.
Ο Υπουργός δέχθηκε ότι δεν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία και δεσμεύτηκε για την παράταση.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
         Επισημάναμε ότι η προώθηση διάταξης χορήγησης των οφειλομένων νυκτερινών – αργιών από 1-1-2012 στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων δεν μας καλύπτει καθότι οφείλονται δεδουλευμένα από τις αρχές του έτους 2010. Μάλιστα πολλοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν δικαστικά για το αυτονόητο. Με την ρύθμιση από το έτος 2010 θα σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο να πλουτίζουν οι δικηγόροι με τα ψίχουλα των δεδουλευμένων.
Δεσμεύτηκε για την επέκταση σε αυτή ή επόμενη ρύθμιση.
ΜΕΣΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
         Ζητήσαμε την συνέχιση λειτουργίας τους ως ΙΕΚ. Ο Υπουργός αντέτεινε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έχει την κατάλληλη εκπαιδευτική επάρκεια που ορίζουν οι σχετικοί Νόμοι. Ανέφερε ότι συνεχίζεται η διαβούλευση.
ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
         Στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η σύσταση Κλάδου Νοσηλευτών χωρίς να προσδιορίζονται οι κατηγορίες (εκπαιδευτικές βαθμίδες).
         Επισημάναμε στον Υπουργό ότι επιδιώκει έτσι έμμεσα να ικανοποιήσει την ΕΝΕ και την ΠΑΣΥΝΟ σε βάρος του πολύπαθου ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού. Ρίχνει «στάχτη στα μάτια» με την αφαίρεση στη σύσταση του κλάδου, των κατηγοριών του Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο κλάδος των Νοσηλευτών πρέπει να περιλαμβάνει και το ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό.
Διαφορετικά θα οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις.
           Ο Υπουργός φάνηκε ότι έχει προσυμφωνήσει με την ΕΝΕ – ΠΑΣΥΝΟ και δεσμεύεται για την έντεχνη υποβάθμιση του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού.
         Θα δώσουμε μάχη για σύσταση κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ. Έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε.
Εάν χρειαστεί θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις με το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού.
         Ο Υπουργός Υγείας προβληματίστηκε από την αντίδρασή μας. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα αντιδράσουμε.
           Για τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση κ.α.) θα ακολουθήσει άλλο ραντεβού σε λίγες ημέρες.
                         Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: