Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία της ιδιωτικοποίησης των διακομιδών και μεταφορών των Νοσοκομείων.

   ΑΘΗΝΑ: 19/12/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3985
         Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ αντέδρασε στην κατάργηση του Κλάδου των Οδηγών των Νοσοκομείων. Τις ανάγκες σε μεταφορές και διακομιδές των Νοσοκομείων δεν μπορεί να καλύψει το ΕΚΑΒ λόγω ελλείψεων προσωπικού και επαρκούς αριθμού Ασθενοφόρων.
        Η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι με την κατάργηση του Κλάδου των Οδηγών, την διαθεσιμότητα και τη μεταφορά των Οδηγών των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ επιδιώκει όχι την καλύτερη οργάνωση (όπως ισχυριζόταν ο τότε Υπουργός Υγείας), αλλά την ιδιωτικοποίηση των μεταφορών και διακομιδών των Νοσοκομείων.
        Τρανό παράδειγμα και προπομπός των ανωτέρω ιδιωτικοποιήσεων είναι η απόφαση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου να αναθέσει τις διακομιδές για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας του Νοσοκομείου σε ιδιώτες, λόγω ελλείψεων Ασθενοφόρων και Οδηγών.
         Πολλά Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι πεπαλαιωμένα και αντιμετωπίζουν μηχανικά προβλήματα.
          Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την ιδιωτικοποίηση των διακομιδών και ζητάμε την επανασύσταση του Κλάδου των Οδηγών των Νοσοκομείων, τις προσλήψεις πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και την προμήθεια νέων Ασθενοφόρων.
Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της προνοσοκομειακής φροντίδας της χώρας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
                                  .......................................................................
         Διαβάστε παρακάτω το ιστορικό της όλης υπόθεσης, αλλά και την σχετική ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου μας, που εκδώθηκε την 18/12/14:

           Το τελευταίο οχυρό της Δημόσιας Υγείας στη Δυτική Ελλάδα που ακούει στο «όνομα» ΕΚΑΒ έπεσε από χθες το πρωί,  καθώς με απόφαση της 6ης ΥΠΕ και του ΠΠΝΠ σε συνδυασμό με την ανοχή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, το έργο της διαμετακομιδής  πέρασε σε χέρια ιδιωτών.
         Από  το  πρωί της Τρίτης ιδιωτικό ασθενοφόρο εταιρείας Αθηναϊκών συμφερόντων, με την σύμφωνη γνώμη των διοικούντων έχει αναλάβει το έργο της μεταφοράς ασθενών από το Νοσοκομείο του Ρίου σε διαγνωστικά κέντρα αλλά και από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο.
          Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ,  στο όνομα του κέρδους και της εξυπηρέτησης των  ιδιωτών και με την σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ , έβαλαν από την πίσω πόρτα ιδιώτες στις διαμετακομιδές θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές
         Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούν έκτακτη συνέλευση και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ  και στη διοίκηση του ΠΠΝΠ
         Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το ασθενοφόρο που χρησιμοποιείται ανήκει σε εταιρεία η οποία έχει ορθοπεδικά στην Αθήνα κοντά στο Θριάσιο  ενώ  από πίσω κρύβεται μεγάλος οικονομικός παράγοντας ο οποίος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις δραστηριότητες του.
                       ...................................................................................................
         Γι΄ αυτό το προαναφερόμενο ζήτημα σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία, παρέμβαση  του Σωματείου μας:
 
          ¨Κάθε μέρα που περνάει, οι θέσεις και οι απόψεις, πού κατά καιρούς έφραζε και συνεχίζει να εκφράζει το Σωματείο μας και γενικά το Υγειονομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, δικαιώνονται πλήρως.
      Λέγαμε λοιπόν ότι οι διαθεσιμότητες των Οδηγών των Νοσοκομείων, οι διαθεσιμότητες που πριν λίγο καιρό προκλητικότατα προχώρησε η κυβέρνηση, είχαν ως σκοπό και στόχο την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του τμήματος των οδηγών των Νοσοκομείων, μια ιδιωτικοποίηση που την προετοιμάζουν για το σύνολο του ΕΚΑΒ, γι΄ αυτό και ή εκεί απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση, η εγκατάλειψη και ιδιαιτέρως η πολύχρονη καθυστέρηση της προμήθειας των νέων ασθενοφόρων.
         Η προπομπός λοιπόν των Ιδιωτικοποιήσεων σ΄ αυτόν τον τομέα ξεκίνησε κι΄ αυτή από την 6η Υ.Πε και συγκεκριμένα με τις διακομιδές του ΠΠΝΡΙΟΥ, γι΄ αυτό και οι διώξεις και όλα αυτά που ζήσαμε το καλοκαίρι, ενάντια σε όσους εναντιωθήκαμε στις προαναφερόμενες διαθεσιμότητες, οι διώξεις και οι επιθέσεις ενάντια σε όλους εμάς που  αποκαλύπταμε αυτά τους τα σχέδια, προκειμένου να μας τρομοκρατήσουν και να απαλλαγούν έτσι από την παρουσία μας και να  διευκολυνθούν στις προαναφερόμενες κινήσεις τους.
        ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ λοιπόν  και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτές τις αποφάσεις της 6ης Υ.Πε και της Διοίκησης του ΠΠΝΡΙΟΥ, την δρομολόγηση αυτής της Ιδιωτικοποίησης
   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΑΜΕΣΑ να σταματήσει αυτή η προαναφερόμενη ιδιωτικοποίηση, που δεν είναι καθόλου τυχαία.
         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ ο διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων Ασθενοφόρων, όπου κινδυνεύουν να χαθούν και οι σχετικές πιστώσεις, να επανέλθουν ΑΜΕΣΑ όλοι οι Οδηγοί στα Νοσοκομεία και να γίνουν μαζικές προσλήψεις Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: