Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Κουρουμπλής: Παλεύουμε για τις 4.500 προσλήψεις στην Υγεία.

         «Δεν εφαρμόζονται εύκολα τα μέτρα. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα αυτό. Είναι στοίχημα και για την Αριστερά, να αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί να κάνει πράγματα», σημείωσε την Τετάρτη στον Βήμα FM ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας για το πρόγραμμα της συμφωνίας και τη διαπραγμάτευση.
         Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, «θα παρθούν αποφάσεις μετά την ψηφοφορία του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης. Θα παρθούν νομίζω από τον πρωθυπουργό πολύ σημαντικές αποφάσεις».
         Κατ’ αρχάς, σημείωσε, «δεν έχουμε καθαρή εικόνα σε ποιο επίπεδο θα είναι αυτή η αποστολή. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να κάνω τη διαπραγμάτευση και νομίζω ότι στα ζητήματα της υγείας, θα πειστούν για πάρα πολλά πράγματα. Να μην δαιμονοποιούμε τα πάντα. Έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, από αυτά, που αυτοί λένε. Ας πούμε στις διαγνωστικές εξετάσεις. Είναι και κάποια πράγματα, που βγάζουν μάτι, όπως λέει ο λαός. Οι κόκκινες γραμμές είναι ότι -κι αυτό το έχω διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση- δεν μπορούμε να πάμε ούτε χιλιοστό κάτω από τα δύο δις της φαρμακευτικής δαπάνης».
          Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις προσλήψεις, επισημαίνοντας σχετικά: «Εγώ πήρα φέτος, 4,5 χιλιάδες εγκρίσεις. Τις παλεύουμε για να τις προχωρήσουμε. Ήδη παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει τις πιστώσεις για επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια, όσο μπορούμε, να καλύψουμε τις επείγουσες ανάγκες. Τις 4,5 χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και παραϊατρικού, θα τις έχουμε φέτος».
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: