Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ της 7ης/2015, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την TΡΙΤΗ 14/7/15, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
- Tα ΝΕΑ Κυβερνητικά Οικονομικά Μέτρα και το 3ο Μνημόνιο.                   
- Διάφορα τρέχοντα θέματα και Ενημερώσεις.
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν ο Σουγλέρης, η Ασλανίδη, ο Μπάρκας, ο Σαμίκος και ο Πελεκούδας, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης,  αναφέρθηκε:
- Κατ΄ αρχήν στα ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και  το 3ο Μνημόνιο που φέρνει στη χώρα μας η νέα Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου δυστυχώς ακόμη μια φορά:
·            Μειώνονται δραστικά οι παροχές του ασφαλιστικού συστήματος και καταργούνται οι πρόωρες Συνταξιοδοτήσεις, το δε  ύψος των συντάξεων θα συνδέεται με την βιωσιμότητα και την αυτοχρηματοδότηση του συστήματος (μεγάλη αύξηση εισφορών σε κύριες και επικουρικές).
·            Αυξάνεται η υγειονομική περίθαλψη από 4% στο 6% και δικαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κατάργηση του 5ευρου είναι «στάχτη στα μάτια».
·            Μέσω της επικείμενης ψήφισης του Νέου Μισθολογίου, τη νέα φοροεπιδρομή και την Αξιολόγηση, είναι βέβαιες νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), η κινητικότητα, οι νέες διαθεσιμότητες και δυστυχώς  απολύσεις.
·            Μπαίνει κόφτης των κοινωνικών δαπανών, αποτελειώνοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους.
·            Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με  κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
·            Τις Ιδιωτικοποιήσεις που απ΄ ότι φαίνεται θα αγγίξουν ένα μεγάλο μέρος δημόσιων οργανισμών, υπηρεσιών αλλά και του δημόσιου πλούτου της χώρας μας που θα ξεπουληθεί.
- Στην αναγκαιότητα της συμμετοχής μας στην αυριανή 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ, γι΄ αυτά τα νέα μέτρα που αγγίζουν, αφορούν και δυστυχώς θίγουν όλους μας, αλλά και σε όποιες άλλες κινητοποιήσεις προκύψουν και πρέπει να προκύψουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα γι΄ αυτά τα όντως σκληρά μέτρα που έρχονται να μας επιβληθούν, κινητοποιήσεις στα πλαίσια των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ και  της ΠΟΕΔΗΝ όπου θα πρέπει να συμμετάσχουμε, αλλά και δικές μας για όλα αυτά τα ζητήματα - τα προβλήματα που δυστυχώς επανέρχονται από μια κυβέρνηση που άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, από μια κυβέρνηση που δυστυχώς εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό με δύο σχετικές εκλογικές διαδικασίες.
- Στην ανάγκη προσδιορισμού ΑΜΕΣΑ σχετικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, για να συζητήσουμε τα νέα μέτρα και τις επιπτώσεις τους, τα Συνταξιοδοτικά όπου πολλοί Συνάδελφοί μας οδηγούνται στη σύνταξη παραπλανημένοι από διάφορους ανεύθυνους κύκλους που δυστυχώς τους τρομοκρατούν και στις πιο πολλές περιπτώσεις αδίκως, αλλά και τις κινητοποιήσεις που θα πρέπει να διοργανώσουμε και εμείς ως Σωματείο μαζί με τους υπολοίπους Συναδέλφους του Νομού μας  γι΄ αυτά τα μέτρα και τις επιπτώσεις που αυτά θα έχουν στο χώρο της Υγείας, στα Νοσοκομεία της περιοχής μας που στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις σε Προσωπικό και Ιατρούς, αλλά και από την υποχρηματοδότηση που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Στη συνέχεια:
       Αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και  η απαραίτητη  σχετική διαλογική συζήτηση, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
-  Κατ΄ αρχήν η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας την Τετάρτη 15/7/15, τόσο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ, όσο και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνει την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 11 το πρωϊ το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.
-  Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΗΝΕΛΕΥΣΗΣ,  στο διάστημα 16/7 – 22/7/15.
-  Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ διαδικασίας συντονισμού με τα υπόλοιπα Σωματεία των Νοσοκομείων της περιοχής μας, για ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ανάδειξης των προβλημάτων της Υγείας, που ειδικά σ΄ αυτές τις περιόδους κρίσης θα πρέπει αυτά να ενισχυθούν με προσλήψεις και χρηματοδοτήσεις.
-  Την ανάγκη συνέχειας τους ΑΓΩΝΑ από το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ενάντια στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, την ΛΙΤΟΤΗΤΑ, την ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, κλπ άλλα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: