Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

                 ΟΧΙ στο νέο επαχθέστερο τρίτο μνημόνιο
                 ΟΧΙ στην επέκταση της τροϊκανής κηδεμονίας
     ΟΧΙ στην εμβάθυνση της μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους
                                      ΟΧΙ στη λιτότητα
                                      ΟΧΙ στη Φοροληστεία
                                      ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις
Συναδέλφισες – οι
          Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις. Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του, την επιβίωση του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους. Απάντησε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ, των αγορών και των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ. Απαίτησε μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια και δημοκρατία.
         Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στο λαό και την ετυμηγορία του και έσπευσε να καθίσει στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού. Και όχι μόνο αυτό. Προχώρησε σε μια νέα διαπραγμάτευση και συμφώνησε με τους θεσμούς-τρόικα, το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο.
                      ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ!
Δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου. Ήρθε η ώρα να μιλήσει πάλι ο λαϊκός παράγοντας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στις πιέσεις και την υποταγή.
                Να μη ψηφιστεί η νέα αντιλαϊκή μνημονιακή συμφωνία.
                                                Να διαγραφεί το χρέος.
         Ο αγώνας για μια πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο συνεχίζεται, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ψυχής και γενναιότητας του λαού μας.
         Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αχαΐας καλεί , όλους τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες  στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 15 /07/2015 και ώρα 10:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
                   ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  -   ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
                 Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν. Τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: