Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης σ΄ όλο τους το Μεγαλείο


            Στα πλαίσια των αποφάσεων και του ΑΓΩΝΑ που δίναμε ως Σωματείο, προς τα τέλη του 2012, για την επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου που ήταν ήδη έτοιμο, ήταν και η  Δικαστική παρέμβασή μας:
-  Τόσο με το υπ΄ αριθ. 231/24.1.15 έγγραφό μας που παρακάτω σας κοινοποιούμε, ένα έγγραφο που υπέγραφαν ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Πετρόπουλος Κώστας, ο τότε Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Μακρής Νίκος, ο τότε Εκπρόσωπος της τριμελούς επιτροπής των Ιατρών του Νοσοκομείου μας Τάκης Γεωργακόπουλος  και οι Διευθυντές των τότε Κ/Δ Κλινικών Μαζαράκης Ανδρέας και Παπανδρέου Νίκος,
- Όσο και με την προσωπική παράσταση όλων των προαναφερόμενων και όχι μόνον στις Εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας.
περιμένοντας όλοι μας την παρέμβαση τους έτσι ώστε να μεταφερθούμε στο κτίριο που με τους αγώνες μας ήταν ήδη έτοιμο και παρέμενε δυστυχώς γιαπί, γιατί δεν το χρηματοδοτούσε, δεν το στήριζε η 6η Υ.Πε και προσωπικά ο  τότε Διώκτης των Εργαζόμενων Κατσίβελλας, μια παρέμβαση που τελικά ήλθε 31 μήνες μετά. 
          Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη 23/7/15, οι Δικαστικές αρχές, βάσει της κλήσης που σας κοινοποιούμε παραπλεύρως, καλούν την 17/9/15 τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, σε σχετική ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, μια εξέταση χωρίς ουσία πλέον, γιατί ως γνωστόν με άλλες μορφές αγώνων και παρεμβάσεων του Σωματείου μας το διώροφο ήδη λειτουργεί και στα σχετικά τμήματα που αναφέρουμε δεν υφίστανται τα προβλήματα για τα οποία ζητούσαμε την παρέμβασή τους.
                                            ..........................................................................................

 
ΠΡΟΣ: κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών     Αριθμ. Πρωτ:…............231.  
                                                                                          Πάτρα………..........24.1.13.

                 Κύριε Εισαγγελέα
         Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία μας, για τις απαράδεκτες και επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας των Καρδιολογικών κλινικών, της Μονάδας Εμφραγμάτων, της Αιμοδοσίας, των Εργαστηρίων και των άλλων τμημάτων και υπηρεσιών που προβλέπεται η στέγασή και η λειτουργία τους στο διώροφο κτίριο του νοσοκομείου μας.
          Ένα κτίριο που έχει κοστίσει στον Ελληνικό λαό 8,8 εκατομμύρια €, που είναι έτοιμο και έχει εξοφληθεί, δεν έχει παραδοθεί, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις και ανακοινώσεις ημερομηνιών παράδοσης.
         Η μη παράδοση του κτιρίου, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε υλικά και την ελλιπέστατη χρηματοδότηση, στερεί την δυνατότητα στους με υπεράνθρωπες προσπάθειες Εργαζόμενους, να βελτιώσουν τις παρεχόμενες παροχές υγείας.  
         Στις σημερινές άθλιες οικονομικές συνθήκες, όλο και περισσότεροι, στρέφονται στον Δημόσιο τομέα υγείας. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι, ανασφάλιστοι κ.ά. έχουν άμεση ανάγκη της πλήρους ανάπτυξης και λειτουργίας όλων των δομών της Δημόσιας Υγείας.
      Οι απειλές του εργολάβου, πέραν του ότι συνιστούν επέμβαση φίμωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα.
         Παρακαλούμε λοιπόν, για την παρέμβασή σας, προς την κατεύθυνση εξασφάλισης της άμεσης παράδοσης και λειτουργίας του διωρόφου κτιρίου, προς όφελος του λαού της ευρύτερης περιοχής.                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: