Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Συμμετεχουμε ΣΗΜΕΡΑ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ k΄ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην ΑΘΗΝΑ.

          Η συνεχιζόμενη Κυβερνητική πολιτική, που  δυστυχώς είναι επιζήμια ίσως και επικίνδυνη στο χώρο της υγείας
v Τόσο με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των Νοσοκομείων, μία  υποχρηματοδότηση  που υπολείπεται ακόμη και από την επίσης ελλιπέστατη περσινή κατά 350 εκ ευρώ και που δυστυχώς έχει εκτοξεύσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα 2 δις περίπου.
v  Όσο και με την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, μία υποστελέχωση που έχει οδηγήσει τα δημόσια Νοσοκομεία, από τα οποία φέτος αποχώρησαν 2.500 Εργαζόμενοι και την τελευταία τριετία 13.500, να λειτουργούν με 30.000 κενές οργανικές θέσεις.
v Αλλά και τις μεθοδεύσεις της περαιτέρω συρρίκνωσης του Ε.Σ.Υ, μέσω του ανασχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη, της έκδοσης Νέων Οργανισμών και τις μετακινήσεις  Προσωπικού, την κατάργηση των διασυνδεομένων Νοσοκομείων, την ενοποίηση και κατάργηση υπηρεσιών, τις συγχωνεύσεις κλινικών και κλινών κλΠ.
v και βεβαίως τις μεθοδεύσεις της Ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ και της λειτουργίας του με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, υπό τον έλεγχό της ΑΕΜΥ.ΑΕ, που μετά το Νοσοκομείο Σαντορίνης αναλαμβάνει εργολαβικά και το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας.
Μας οδηγεί σε ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, την ΝΕΑ 24ωρη Απεργία της 8ης Ιουνίου.
           Μία απεργία που προκηρύχθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ και η οποία έρχεται να αναδείξει, εκτός από τα προαναφερόμενα  και τα μέτρα που πρόσφατα πήρε η απροσδιόριστη πολιτικά νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση, που αυτοαποκαλείται ¨αριστερά¨, μέτρα που έχουν να κάνουν με την:
ØΔιάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την μετατροπή των Συντάξεων σε Προνοιακά Επιδόματα.
ØΤην έμμεση  και μάλιστα περαιτέρω μείωση των μισθών μας, με την επιπλέον ασφαλιστική επιβάρυνση του 0,5 % της επιπλέον δηλ εισφοράς, της  επιπλέον 2,2 % εισφοράς αλληλεγγύης, την αυξημένη παρακράτηση φόρου κλπ.
ØΤην μείωση των εισοδημάτων μας με την νέα φόρο καταιγίδα που μας επέβαλαν. 
Και βεβαίως:
·  Το ξεπούλημα της Δημόσιας Υπηρεσίας.
·  και την ΜΟΝΙΜΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ της χώρας με τον ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΦΤΗ που μας επέβαλλαν

         Συμμετέχουν στην  24ωρη  αυτή ΑΠΕΡΓΙΑ, αλλά και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Αθήνας, που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ, εκείνη την ημέρα στην Αθήνα, αναδεικνύοντας παράλληλα και τα δικά μας επιμέρους ζητήματα, που σ αυτήν την φάση, πέρα από τα προαναφερόμενα κοινά για όλους μας, έχουν να κάνουν με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ του Νοσοκομείου μας, δεδομένου ότι την ημέρα της Απεργίας συμπληρώνονται  8 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα του σεισμού που μας έθεσε σε καθεστώς υπολειτουργίας
                                        ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ
ü Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, Μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού και ανανέωση Συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, Ένταξη στα ΒΑΕ, Κατάργηση του Αντιασφαλιστικού Νόμου 4387/2016, Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών κλπ.
ü Την Άμεση παράδοση και επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου, στις νέες προθεσμίες της 9άμηνης παράτασης που μας οδήγησε η υφιστάμενη Κυβερνητική αδιαφορία και ολιγωρία.
üΆμεσα χρηματοδότηση για την μεταστέγασή μας, που επιβάλλεται όσο ποτέ λόγω και των απαράδεκτων συνθηκών-καταστάσεων του 409.
ü Άμεσα κίνηση των διαδικασιών για νέες κτιριακές υποδομές για να στεγαστούν όλες οι οργανικές κλίνες της προ σεισμού εποχής αλλά και οι νέες δυνατότητες που θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιοχής μας.
ü   Την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και κλινών του Νοσοκομείου.
ü  Καταβολή ΑΜΕΣΑ όλων των περικοπών των Αργιών και Νυκτερινών του 2015 και βεβαίως την απρόσκοπτη καταβολή των Αργιών-Νυκτερινών του 2016, με αύξηση του σχετικού ωρομισθίου.
         ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
                                ΟΛΩΝ των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
-   ΤΟΣΟ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 8ης του ΙΟΥΝΗ.
-    ΟΣΟ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ,
  το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, όπου μεταβαίνουμε με Λεωφορείο.
                               ..................................
      Διαβάστε την σχετικά Ανακοίνωση-Κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:  http://www.poedhn.gr/downloads/federation-announcements/item/download/1766_7f2cb3abaf277698f4c63b540afc4438

Δεν υπάρχουν σχόλια: