Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Κ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:"Κυβέρνηση και τρόικα διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

         Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας σταθερά στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, υλοποιεί βήμα-βήμα τα σχέδια και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
(ΗΧΗΤΙΚΟ)-Κ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:"Κυβέρνηση και τρόικα διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη Δημόσια Παιδεία"!        Το 3ο μνημόνιο αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε μνημόνιο διαρκείας. Ο περίφημος «κόφτης» θα ενεργοποιείται αυτόματα καταστρατηγώντας ακόμη και στοιχειώδεις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ενώ θα πετσοκόβει ό,τι απέμεινε από τα βασικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα (μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες κ.τ.λ.) ώστε να διασφαλίζονται τα χρήματα για την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές.
       Η υποθήκευση και η εκχώρηση της περιουσίας του Ελληνικού δημοσίου στους τοκογλύφους - δανειστές για 99 χρόνια(!) επισφραγίζει με τον ποιο προκλητικό τρόπο την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις του "κουαρτέτου" και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία.
       Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η μείωση των συντάξεων και η μετατροπή τους σε προνοιακά επιδόματα, η αύξηση των εισφορών και τα νέα φορολογικά βάρη, εξανεμίζουν ακόμα περισσότερο το ήδη πενιχρό μας εισόδημα.
       Το δημόσιο σύστημα υγείας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω συρρίκνωση. Την ίδια ώρα οι Υπουργοί Υγείας καταφεύγουν  σε μία επικοινωνιακή εκστρατεία προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται σε ανάταση. Η πραγματικότητα, όμως, που βιώνουν οι πολίτες είναι η συρρίκνωση και το κλείσιμο τμημάτων και η εναλλάξ εφημέρευση κλινικών νοσοκομείων με «μονά - ζυγά».
       Όλες οι μονάδες υγείας καταρρέουν λόγω της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού. Παρ` ότι βρισκόμαστε στη μέση της χρονιάς, στα Νοσοκομεία έχει φτάσει μόνο το 15% περίπου του συνολικού ποσού από την ήδη ανεπαρκή χρηματοδότηση που προβλέπεται για το 2016.  Όσο για τις προσλήψεις, έχουν καταντήσει ανέκδοτο! Εξαγγέλλονται με πανηγυρικό τρόπο συνεχώς από τους υπουργούς, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι τα Νοσοκομεία "γεμίζουν" με εργαζόμενους. Το τοπίο όμως είναι τελείως διαφορετικό.
       Από τις 4500 μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων που έχουν εξαγγελθεί  και οι οποίοι θα είχαν φτάσει στα Νοσοκομεία μέχρι το τέλος του 2015 σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, έχουν προκηρυχθεί μόνο οι 985 θέσεις υγειονομικού προσωπικού. Βέβαια αυτές οι προσλήψεις δεν θα δώσουν ούτε καν το "φιλί της ζωής" στο δημόσιο σύστημα υγείας, αν πάρουμε υπ` όψιν ότι μόνο την τελευταία τριετία, μειώθηκαν κατά 13.500 οι εργαζόμενοι στην Υγεία.
..................................................................................................................................................................
      Ακούστε την συνέντευξη του Προέδρου μας, το σχετικό ηχητικό, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: http://www.skaipatras.gr/skai-local/item/160220-a.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: