Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Aνακοίνωση-Καταγγελία για Προκλητικές Πρακτικές και Συμπεριφορές της Διοίκησης του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

        Όπως  είναι γνωστό σε όλους το Σωματείο μας, χωρίς εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις, ανεξαρτήτως ποιός κάθε φορά κυβερνά, βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα για τα προβλήματα της Υγείας, του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό.
     Αυτή του η αγωνιστική διάθεση, αυτή η κινητικότητα, χωρίς καμιάν αμφιβολία, δεν αρέσει και δεν περιμέναμε να αρέσει στους εκάστοτε Διοικούντες, με τούς οποίους οφείλουμε να ομολογήσουμε, όπως είναι εξάλλου γνωστό, υπήρχαν πάντα συγκρούσεις αλλά και συνεργασίες, συγκρούσεις που σαφώς ήταν κατανοητές και αποδεκτές εκ μέρους τους, συνεργασίες και επαφές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πάντα υπήρχαν στο Νοσοκομείο και τούς Συναδέλφους μας Εργαζόμενους σ΄ αυτό.  
         Αυτά τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά, παρά την ύπαρξη πολλών και μεγάλων και ειδικών προβλημάτων που σαφώς θέλουν συναίνεση, σαφώς και δεν  υπάρχουν στην νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις αρχές του 2016.
         Προβλήματα υπήρχαν με την Διοικητεύουσα, η οποία αν και προερχόμενη από τον χώρο μας, δεν είδε με θετικό μάτι  το Σωματείο μας, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι την ανέχθηκε λόγω της προσωρινότητας της θέσης που κατείχε, αλλά που σαφώς δεν είναι διατεθειμένο να ανεχθεί τον νέο της ρόλο, τον ρόλο της παραδιοίκησης που ασκεί, με την γνωστή σε εμάς ¨τρόϊκα¨, έναν ρόλο που απέχει πολύ, που είναι πέρα και έξω, από τον τίτλο που κατέχει και ένεκα του οποίου βρίσκεται στο Δ.Σ. Με λίγα λόγια δεν είναι διορισμένο από την κυβέρνηση μέλος του Δ.Σ για να ασκεί την κομματική ή Κυβερνητική λειτουργία και μάλιστα σε ρόλο παραδιοίκησης, κάτι που το έχουν αντιληφθεί όλοι οι Εργαζόμενοι και οι Ιατροί  και οι οποίοι το κατακρίνουν καθημερινά.
      Σε ότι   αφορά την νέα Διοίκηση οφείλουμε να πούμε ότι πέρα από το ότι διακατέχεται από τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά είναι δυστυχώς και η πρώτη ίσως και η μοναδική Διοίκηση στα χρονικά του Νοσοκομείου που βλέπει το Σωματείο ως ΑΝΤΙΠΑΛΟ  και όχι μόνον. Δεν θέλει και δεν επιδιώκει την συνεργασία, αποφεύγει τις επαφές και συναντήσεις, συμπεριφέρεται εχθρικά - απαξιωτικά  και με εμπάθεια, απέναντι στα μέλη του Δ.Σ και όχι μόνον, έχοντας ως μοναδική επιδίωξή του, την ΔΙΑΣΠΑΣΗ και την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ στους κόλπους μας.                                                    
         Είναι ήδη γνωστές σε όλους μας, οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις και οι συμπεριφορές προσωπικά του ίδιου του Διοικητή του Νοσοκομείου και όχι μόνον, προς τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας και όχι μόνον, οι επιπλήξεις του για ασήμαντα και μη ουσιώδη υπηρεσιακά πράγματα και πολλά άλλα, ενάντια σε εκείνους που ασχολούνται με το Σωματείο ή είναι κοντά στο Σωματείο, πρακτικές που σαφώς μετά απ΄ αυτήν την προειδοποίηση δεν θα ανεχθούμε για πολύ ακόμη.
      Εμείς λοιπόν, έχοντας ως μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ΄ αυτό, λέμε στην ¨πολύξερη¨ Διοίκηση που επί της ουσίας δεν έχει επιλύσει κανένα από τα προβλήματά μας και που δυστυχώς είναι κατώτερη των περιστάσεων, ότι:
ü Αν ψάχνει για ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ας τους ψάξει  στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι εδώ.
ü Αν επιδιώκει διάσπαση και αποστασία για να απαλλαγεί από την δυναμική μας, ή απ΄ αυτούς που θεωρεί αντιδραστικούς και υπαίτιους της πίεσης και της αμφισβήτησης που νοιώθουν σ΄ αυτόν τον χώρο, λυπούμαστε για τις λάθος επιλογές τους, γιατί το φάρμακο είναι στην επίλυση των προβλημάτων κάτι που απ΄ ότι φαίνεται δεν το έχουν.
ü Αν με την στάση της και την πρακτική της, πιστεύει ότι θα τρομοκρατήσει, ή θα αποστασιοποιήσει τους Εργαζόμενους και ιδιαιτέρως τους Συνδικαλιστές, λυπούμαστε που θα την απογοητεύσουμε, γιατί εδώ δεν ¨μασάμε¨ απ΄ αυτά.
                                                     γι΄ αυτό τον λόγο
κύριοι της Διοίκησης σταματήστε αυτό το άχαρο παιχνίδι απέναντι στα μέλη του Δ.Σ και όχι μόνον, γιατί θα σας γυρίσουν Boomerang.
        Οι Συνάδελφοι μας στο Δ.Σ και όχι μόνον και γνώμη έχουν και άποψη και κρίση και αρκετά έμπειροι είναι για να διακρίνουν την καλοπροαίρετη και εμπαθή ή απειλητική στάση και βεβαίως κατανοούν τις παρεμβάσεις σας και τις όποιες άμεσες η έμμεσες επιδιώξεις σας, χαρακτηριστικά και παρεμβάσεις που τις μετέφεραν στο Δ.Σ, όπου συζητήθηκαν όλα αυτά και γι΄ αυτό, μετά από σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ μας, και μ΄ αυτήν μας την ανακοίνωση-επιστολή ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτές τις πρακτικές - συμπεριφορές και συνάμα  προειδοποιούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: