Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δημόσιο: Η υπουργική απόφαση για προσλήψεις ΑμεΑ μέσω ΑΣΕΠ

      Δημοσιεύθηκε τελικά η υπουργική απόφαση από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον καθορισμό των δικαιολογητικών των υποψήφιων ειδικών κατηγοριών για διαγωνισμούς του Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ.
      Με την ψήφιση του Ν.4440/2016 (ΦΕΚ 224Α/02-12-2016) «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις (Α’224)», έπειτα από μεγάλους αγώνες, δικαιώθηκε το πάγιο αίτημα της του κινήματος των ΑμεΑ για την εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία: στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους, θεσπίστηκε η κάλυψη ποσοστού 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους. Στο ίδιο άρθρο ψηφίσθηκε και η αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς / συζύγους / αδέρφια / τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
      τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, από τις 3 Μαρτίου και εξής, όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ υποχρεούνται στο 15% να αφορούν σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

ΕΔΩ η υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: