Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομείο Ζακύνθου Ψάχνουν πάλι εξιλαστήρια θύματα να φορτώσουν το θάνατο της τραγικής γυναίκας

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ
ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

     Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου της τραγικής μητέρας μετά από εγχείρηση ρουτίνας στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.
      Δύο μήνες πέρασαν με τα εξής συμβάντα τα οποία οδήγησαν σε κλείσιμο των χειρουργείων του Νοσοκομείου.
• Άτυχη γυναίκα 41 ετών την επόμενη ημέρα από χειρουργείο ρουτίνας (αφαιρέθηκαν βίδες από το πόδι της), κατά τη νοσηλεία της εμφάνισε συμπτώματα πολυοργανικού συνδρόμου. Σταθεροποιήθηκε από τους ιατρούς του Γ.Ν. Ζακύνθου διεκομίσθη σε Νοσοκομείο της Πάτρας και 8 ημέρες μετά πέθανε από πολυοργανικό σύνδρομο.
Τα χειρουργεία μετά το εν λόγω τραγικό συμβάν υπολειτουργούσαν.
• Τις επόμενες ημέρες τρεις άλλοι χειρουργημένοι ασθενείς εμφάνισαν ελαφρύτερα προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τους Ιατρούς, χωρίς να κινδυνέψει η υγεία τους.
Μετά από όλα αυτά τα περιστατικά τα χειρουργεία έκλεισαν.
Μία εβδομάδα μετά λειτούργησαν ξανά, χωρίς να διευκρινισθούν τα αίτια για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων Υγείας στους εν λόγω Ασθενείς.
• Αμέσως μετά την επαναλειτουργία μία Ασθενής που χειρουργήθηκε από χολή, εμφάνισε τα ίδια σοβαρά προβλήματα υγείας (πολυοργανικό σύνδρομο). Στάθηκε πιο τυχερή. Ανατάθηκαν τα συμπτώματα από τους Ιατρούς, αεροδιεκομίσθη στην Πάτρα και σώθηκε.
      Εξαιτίας όλων αυτών ξανάκλεισαν τα χειρουργεία και παραμένουν κλειστά δύο μήνες τώρα. Έκτοτε περιμένουμε το πόρισμα από την Επιτροπή Ελέγχου που όρισαν οι Υπουργοί Υγείας, προκειμένου να μάθουμε την αιτία του θανάτου της τραγικής γυναίκας και το λόγο που κινδύνεψε η ζωή τόσων άλλων Ασθενών.
       Μάλιστα οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας και οι Υπουργοί Υγείας πολλές φορές δήλωσαν ότι μέσω του πορίσματος θα λάμψει η αλήθεια και θα αποδοθούν ευθύνες.
     Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο μήνες μετά το θάνατο της τραγικής γυναίκας, δεν ξεκίνησε ακόμη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση του Νοσοκομείου παρ’ ότι διετάχθη, προκειμένου να διευκρινισθούν τα αίτια του θανάτου και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
      Στις δημόσιες δηλώσεις τα κυβερνητικά στελέχη για τα αίτια του θανάτου της τραγικής γυναίκας παρέπεμπαν τους πάντες στο πόρισμα της Επιτροπής που όρισε το Υπουργείο Υγείας.
      Χωρίς να διενεργηθεί ΕΔΕ, χωρίς να ξεκινήσει η Προανάκριση από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έρχεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης!!! κος Κοντονής να καταγγείλει με δηλώσεις στον τοπικό τύπο της Ζακύνθου τα εξής: «η άτυχη μητέρα βρέθηκε αβοήθητη με μοναδική συμπαράσταση από το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου». Αναρωτήθηκε «σε τι είδους ευρήματα μπορεί να καταλήξει η Επιτροπή Ελέγχου που ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, τη στιγμή που πριν την άφιξή της στο νησί η αίθουσα του χειρουργείου είχε καθαρισθεί»!!! Ο κος Κοντονής συνέχισε τις δηλώσεις «πώς να διατυπωθούν διαπιστώσεις ότι δεν ευθύνεται ανθρώπινος παράγοντας από τη στιγμή που πήγε το κλιμάκιο να ερευνήσει, είχαν καθαρίσει τα πάντα».
Τι εννοεί ο κος Κοντονής ότι είχαν καθαρισθεί τα πάντα στο χειρουργείο;
Που ήταν η Διοίκηση του Νοσοκομείου;
      Είναι επικίνδυνες οι εν λόγω δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και μάλιστα του Υπουργού Δικαιοσύνης. Τι εννοεί καθαρίστηκε το χειρουργείο;
     Απολυμάνθηκε, έγινε καθαριότητα για να μην διαπιστωθεί Νοσοκομειακή Λοίμωξη κάτι που απέκλεισε με τις δηλώσεις του;
     Εννοεί ότι καθαρίστηκαν τα στοιχεία που οδηγούσαν στην εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου της άτυχης γυναίκας;
      Γιατί δύο μήνες ο κος Κοντονής, οι Υπουργοί Υγείας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας παρέπεμπαν στο πόρισμα της Επιτροπής που έρχεται για να μάθουμε τα αίτια του θανάτου της γυναίκας και τώρα ακυρώνουν το πόρισμα;
     Είναι σαφές ότι θέλουν να θολώσουν τα νερά και να επιρρίψουν ευθύνες στο προσωπικό των χειρουργείων (Ιατρικό και Νοσηλευτικό).
     Οι δηλώσεις του κου Κοντονή ότι οι μόνοι που συμπαραστάθηκαν στην τραγική γυναίκα είναι το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι άνευ σημασίας, καθ’ ότι δηλώνοντας ότι καθαρίστηκαν τα χειρουργεία επιρρίπτει ευθύνη για το θάνατο της γυναίκας και στο Νοσηλευτικό προσωπικό.
      Δεν γνωρίζει ο κος Κοντονής ότι στο Αναισθησιολογικό και χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου, υπηρετεί Νοσηλευτικό προσωπικό και μάλιστα έχουν ευθύνη να καταγράφουν στη λογοδοσία την Κίνηση των Ασθενών των χειρουργείων και να συντονίζουν τη λειτουργία τους.
       Για να αποφύγει η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος, για να βγάλει λάδι το Νοσοκομείο και τους Υπουργούς Υγείας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν διστάζει να κατηγορήσει δημόσια το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των χειρουργείων με απρόβλεπτες υπηρεσιακές και ποινικές συνέπειες.
      Αφού ο θάνατος της γυναίκας ήταν ανθρώπινο λάθος όπως λέει ο Υπουργός, γιατί δύο μήνες παραμένουν κλειστά τα χειρουργεία;
      Πως συνέβησαν σε απόσταση μιας εβδομάδας όχι ένα αλλά πέντε περιστατικά από ανθρώπινο λάθος; Ένας μάλιστα χειρουργημένος Ασθενής από χολή εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα με την τραγική γυναίκα (πολυοργανικό σύνδρομο) αλλά ευτυχώς σώθηκε.
      Είναι σαφές λοιπόν ότι ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσουν τον θάνατο της τραγικής γυναίκας.
      Είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν να κρύψουν την κακή κατάσταση του Νοσοκομείου και τις ευθύνες που έχουν ως κυβέρνηση.
      Είναι γνωστό ότι ο Ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός των χειρουργείων των Νοσοκομείων είναι σε κακό χάλι. Γιατί μετά το τραγικό συμβάν δεν εξετάστηκε η κατάσταση των αναισθησιολογικών και χειρουργικών μηχανημάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος συνδέεται με την κατάσταση των μηχανημάτων; Με τι στοιχεία ο κος Κοντονής αποκλείει τη Νοσοκομειακή Λοίμωξη;
      Ο κος Κοντονής δεν ακύρωσε μόνο το πόρισμα πριν το δούμε, δήλωσε ότι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου θα έρθει κλιμάκιο Ιατρών από το Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ που θα βοηθήσουν στην επαναλειτουργία των χειρουργείων. Τι ακριβώς θα κάνουν οι Ιατροί του Αττικού; Θα εκπαιδεύσουν τους ιατρούς του Νοσοκομείου Ζακύνθου;
      Θυμίζουμε ότι το ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο, είναι Νοσοκομείο δορυφόρος αποφυγής του πολιτικού κόστους ΣΥΡΙΖΑ.
      Όπου χρειάζονται βοήθεια οι Υπουργοί Υγείας για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος εμφανίζεται το ΑΤΤΙΚΟ.
      Μετακίνησαν Ιατρούς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης χωρίς να υπολογίζουν τις ανάγκες του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου. Τώρα μετακινούν προσωπικό στη Ζάκυνθο. Ανέθεσαν σε Ιατρό Αναισθησιολόγο του ΑΤΤΙΚΟΥ την ΕΔΕ για τη διερεύνηση του θανάτου της άτυχης Μελίνας στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Κρήτης. Θυμηθείτε το πόρισμα της ΕΔΕ.
Νοσοκομείο για όλες τις δουλειές.
Τελικά έφθασε το κλιμάκιο που προανήγγειλε ο κος Κοντονής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Μεταξύ των μελών του κλιμακίου είναι η Ιατρός Αναισθησιολόγος του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, που της είχε ανατεθεί η ΕΔΕ για την διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της μικρής Μελίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης.
      Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ιατροί Λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και Νοσηλευτές. Το κλιμάκιο φυσικά δεν αναλαμβάνει την ευθύνη επαναλειτουργίας των χειρουργείων. Συμφώνησαν μάλιστα εάν χρειασθεί να χειρουργηθεί υπερεπείγον περιστατικό που δεν προλαβαίνει να διακομισθεί, θα χειρουργηθεί με μπουκάλες και όχι με το αναισθησιολογικό μηχάνημα.
       Ένα ολόκληρο νησί δεν διαθέτει επί της ουσίας Νοσοκομείο αφού δεν λειτουργούν τα χειρουργεία και υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ. Ένα ασθενοφόρο τη βάρδια. Εάν διεκομισθεί ένας Ασθενής απαγορεύεται να αρρωστήσει άλλος.
Κινδυνεύουν ή όχι κύριοι Υπουργοί Υγείας ανθρώπινες ζωές;
Να χαίρεστε την πλεονασματική ανάταση των Δημοσίων Νοσοκομείων.
Από την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: