Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Πάτρα: Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο ΠΠΝΠ

       Η 6η υγειονομική περιφέρεια αποδεικνύεται ένα από τα καλύτερα «πλυντήρια» συνειδήσεων και πεπραγμένων.
      Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση στελέχους της δημόσιας υγείας, το οποίο ήρθε με μεταγραφή από νησιά του αιγαίου, τοποθετήθηκε σε εξέχουσα θέση επί ημερών Νέας Δημοκρατίας και συγκυβέρνησης, και το οποίο παρόλο που έχασε το πόστο μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, παραμένει στην περιοχή και φυσικά δεν γύρισε ποτέ στην οργανική του θέση.
       Στον μικρόκοσμο του περιφερειακού νοσοκομείου του Ρίου αποτελεί κοινό μυστικό, ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της δημόσιας υγείας, γαλάζιας απόχρωσης και ιδεολογίας, το κρατάει μέχρι και σήμερα στην περιοχή πρόσωπο το οποίο με όλες τις καταστάσεις και με την ιδιότητα του συμβούλου στο υπουργείο υγείας, λύνει και δένει.
      Να σημειωθεί δε, πως παρόλο που σε επίπεδο δημόσιας υγείας στην περιοχή έχει γίνει σωρεία αλλαγών σε πρόσωπα, αυτός παραμένει αμετακίνητος και φυσικά απολαμβάνει υψηλής προστασίας και ασυλίας.
     Την ίδια ώρα μπαίνει σοβαρό θέμα σχετικά με το τι γίνεται από την διοίκηση του νοσοκομείου στο Ρίον, σε θέματα διαχείρισης προσωπικού.
Όπως προκύπτει η διοίκηση του Ρίου έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς την επιβολή ποινών σε εργαζόμενους.
     Μάλιστα έφτασε στο σημείο να θέλει να παραπέμψει εργαζόμενο με την κατηγορία της τέλεσης ποινικού αδικήματος, το οποίο επηρεάζει την υπηρεσία, επειδή τόλμησε να αναρτήσει πριν από λίγα χρόνια αφίσες στις οποίες ανέφερε το αδίκημα για το οποίο συγκεκριμένο στέλεχος του νοσοκομείου είχε καταδικαστεί.
     Να σημειωθεί πως η κατηγορία με την οποία οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης ο εργαζόμενος ήταν αυτή της αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων. Την ίδια ώρα η διοίκηση του περιφερειακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο κάνει τα στραβά μάτια για σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων από πλευράς συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία έχουν μαζί της διαμόρφωση ένα πολύχρωμο συνδικαλιστικό τόξο συνύπαρξης.
     Την ώρα που η διοίκηση του νοσοκομείου με ιδιαίτερο ζήλο επιχειρεί να τιμωρήσει συγκεκριμένους και μόνο  υπαλλήλους, μετατρέποντας ακόμα και το βαθμό παραπτώματος σε ποινικό αδίκημα, φροντίζει να σιωπά σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις διοικητικού υπαλλήλου, ενώπιον του υπουργού κ. Ξανθου, για λοβιτούρες που έγιναν πριν από λίγο καιρό στο νοσοκομείο και για την διερεύνηση των οποίων, υψηλά ιστάμενοι αποφάσισαν να τον μετακινήσουν, αφαιρώντας του τον σχετικό φάκελο πραγματοποιήσεις ΕΔΕ.
     Η κατάσταση στο περιφερειακό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο διοικητής του νοσοκομείου δεν τυγχάνει της στήριξης της ηγεσίας του υπουργείου υγείας.
     Το «κερασάκι στην τούρτα» των όσων συμβαίνουν στο νοσοκομείο, ήρθε να αποτελέσει η τοποθέτηση πριν από λίγο διάστημα σε καίριο πόστο, γυναίκας  η οποία πριν από καιρό είχε εντοπιστεί να εμπλέκεται σε υπόθεση παραγγελιών – από συγκεκριμένη εταιρεία – υλικών, χωρίς να ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία και συγχρόνως να παραγγέλνει μεγαλύτερες από τις απαιτούμενες ποσότητες.
     Η αποκάλυψη τότε του θέματος, οδήγησε στη μετακίνησή της, αλλά πριν από λίγα εικοσιτετράωρα «ανώτερες δυνάμεις» την τοποθέτησαν σε άλλη νευραλγική υπηρεσία, από την οποία έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει χρυσές δουλειές.
Αναδημοσίευση από το PatrasTimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: